מפעם לפעם ערוצי הטלוויזיה העולמיים עורכים ניסוי שבא להראות שעולמנו הוא קר ואכזר: הם שולחים ילדים קטנים להסתובב בערים הומות ומראים שאיש אינו ניגש אליהם. לרוב התגובות ההוריות לסרטונים אלה דרמטיות למדי, אך מסתבר שיש בעולם לא מעט הורים שדווקא לא מעוניינים שאיש ייגש אל ילדם כשזה מסתובב לו בגפו. בשבוע שעבר במרילנד, ארה״ב, עצרה המשטרה שני אחים, רפי ודבורה בני עשר ושש, שהסתובבו לבדם ברחוב, הסיעה אותם הביתה, רק כדי לגלות שאותם ההורים שלחו את הילדים לבדם במכוון, כחלק מפילוסופיית הורות מובהקת בשם ׳פרי ריינג׳ פרנטינג׳, או ילדים בגידול חופשי.
עוד במשפחה:
>> מביך ומצחיק: מה ילדים חושבים על האיברים האינטימיים שלנו?
>> הסיבה האמיתית שגברים בוגדים לא קשורה בכלל לסקס
>> ילדה שלי, סליחה שפספסתי את יום ההולדת שלך
המשטרה דרשה מבני הזוג מיטיב להציג תעודות זהות ואיימו במעצר, וכשסירבו ההורים, הזעיקו השוטרים שש ניידות נוספות. האב אלכסנדר החליט לעלות לחדרו, והשוטרים קראו במערכת הכריזה, כשהילדים עדים לכל הסצנה, שעליו לרדת ואם יהיה משהו בידיו – הם יתחילו לירות.
גם עובדת סוציאלית הוזעקה למקום, והזוג התבקש לחתום על הצהרה שבה הוא מתחייב שמקרה זה לא יקרה בשנית. תחילה האב סירב, אך העובדת הסוציאלית אמרה שאם לא יחתום - היא תיאלץ לקחת עמה את הילדים. בבית הספר תשאלו הרשויות את הילדים מאחורי גב ההורים. ״הם שאלו את רפי מה הוא היה עושה אם מישהו היה חוטף אותו ברחוב״, מספר האב המזועזע. ״סיפרו לו שיש בעולם אנשים רעים שמחכים לחטוף ילדים שמסתובבים לבד. האנשים האלה חופשיים להפחיד את הילדים הפרטיים שלהם, אבל המציאות היא שהעולם של היום בטוח הרבה מכפי שהיה כשאנחנו היינו ילדים. אנחנו רק רוצים להעניק להם את אותו החופש והעצמאות שהיו לנו. ילדות כמו של פעם״.
״אני חושבת שזה קריטי להתפתחות שלהם״, מוסיפה האם דניאל, שאינה מתכוונת להיכנע לתכתיבים הללו. ״כך הם ילמדו אחריות, יחוו את העולם ויפתחו ביטחון עצמי ויכולות. חטיפות הן דבר מאוד נדיר, בניגוד לתאונות דרכים למשל״.
לאב אלכסנדר, שגדל בברית המועצות, ההתערבות הזו בחייו הפרטיים די הבהילה אותו והזכירה לו ימים ומשטרים חשוכים. ״אנחנו מפוחדים ומבולבלים״, הוא אומר. ״כמו הורים אמריקאיים רבים״.
האם שעומדת בראש תנועת ה׳פרי ריינג׳ פרנטינג׳ היא לנור סקנזי, אם וסופרת מברוקלין, ניו יורק, שעלתה לכותרות לפני שש שנים כאשר פרסמה טור בעיתון בשם ׳למה אני נותנת לבני בן התשע לנסוע בסאבוויי לבדו׳, ויצרה התגוששויות תקשורתיות עצומות. בהמשך כתבה סקנזי ספר בו טבעה את המושג, ובעצם באה כקונטרה להורי ההליקופטר והטייגר מאמס, ומציעה אלטרנטיבה שונה בתכלית להורות, שמשחררת את המושכות ושמה הרבה יותר אחריות על כתפי הילדים, בדרך שאמורה להיות מעצימה.