לורן לווין (צילום: מרקורי)
לפני ואחרי|צילום: מרקורי

יש אנשים שמפתחים פוביה ממאכלים שונים (איזה מגעיל זה עגבניות!), ויש אנשים עם כל כך הרבה פוביות מכל כך הרבה מזונות שזה גובל באומללות. לורן לווין, בריטית בת ה-23, סבלה כל חייה מפוביות שונות ממזון: בשר, פירות וירקות ואפילו מים. התזונה שלה הייתה בנויה מלחם, קרקרים וצ׳יפס בלבד. כל השאר גרמו לה בחילה בגלל המרקם או הטעם.

לורן לווין (צילום: מרקורי)
אין הרבה חלבונים בלחם וצ'יפס|צילום: מרקורי

״אם הצ׳יפס היה מטוגן מדי, הייתי אוכלת רק את מרכזו ומורידה את הקצוות הפריכים. כל דבר קשה או עם פירורים היה עושה לי סיוטים - הכל היה צריך להיות חלק ורך", נזכרת לורן. "אני חושבת שיש לי בלוטות טעם מאוד רגישות, כי אני מרגישה טעמים באופן כה חזק שזה גורם לי בחילה".

לורן לווין (צילום: מרקורי)
מים עושים לה בחילה|צילום: מרקורי

כשהגיעה לגיל הבגרות סבלה לורן מכאבי ראש תכופים ולעתים ישנה 12 שעות ביום בגלל התייבשות ותת-תזונה. ואז הגיע השינוי: היא החלה להתעניין בספורט ובפיתוח שרירים, והבינה שכדי להמשיך לפתח את השרירים ואת התחביב היא חייבת לעשות מהפך.

לורן לווין (צילום: מרקורי)
עדיין נראית צלחת מדכאת|צילום: מרקורי

בעזרת בן זוגה - אלכס מוס, גם הוא מפתח שרירים - לורן החלה בדיאטה מאוזנת שכוללת ברוקולי, גזרים, ביצים, עוף, סלמון, טונה ואורז. ובגלל שהיא עדיין לא סובלת טעם של מים (למים יש טעם?), היא שותה מים בטעמים כדי לא להתייבש.

לורן לווין (צילום: מרקורי)
עדיין אוהבת לחם|צילום: מרקורי

"התעייפתי מלהיות עייפה כל הזמן ומכאבי הראש, בגלל שאכלתי זבל", אומרת לורן. "בעזרתו של אלכס נפתחתי לעוד מאכלים. הדבר הראשון שהוא גרם לי לאכול היה תפוח אדמה ממולא, ופשוט אהבתי את זה. זאת הייתה ממש פריצת דרך, הרגשתי כל כך טוב שאני יכולה לאכול משהו חדש".

לורן לווין (צילום: מרקורי)
הכל בזכות בן הזוג|צילום: מרקורי

לורן נחושה כעת לעזור לעוד אנשים כמוה הסובלים מהפרעת אכילה סלקטיבית, וממשיכה לשתף את סיפורה בתקשורת וברשתות החברתיות. אולי כולם יהפכו לבודי-בילדרים שאוכלים דברים מדכאים ומתלהבים מדברים כמו תפוח אדמה ממולא. העתיד נראה ורוד.

(מקור)