סינתיה מרפי גדלה תחת עינויים בלתי פוסקים מצד בריונים שכונתיים והוכתה אין ספור פעמים בגלל המום שעיוות את פניה. עכשיו היא אומרת שסוף סוף למדה לקבל את המראה שלה.

כיום סינתיה בת ה-32 מתגוררת בקליפורניה ומנסה ללמד את הציבור על תסמונת טריצ'ר קולינס, שגורמת לעיוות של העיניים, האוזניים, עצמות הלחיים והסנטר ומשפיעה על 1 מתוך 50,000 בני אדם.

מרפי עברה מעל 16 ניתוחים על מנת לשפר את המראה שלה. היא סיפרה שכונתה "מכוערת" ועברה התעללות מילדות עד לבגרותה.

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
עברה 16 ניתוחים בפנים|צילום: ברקרופט

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
"אנשים שפטו אותי על פי המראה והתייחסו אליי באופן נוראי"|צילום: ברקרופט

אך יש בן אדם אחד שאינו מבחין במוגבלות שלה, בעלה מזה 11 שנים, ת'יין מרפי, אותו פגשה כשהייתה בת 19. היא מספרת שבזכותו היא כבר לא מרגישה כמו "מישהי שלא תמצא אהבה אף פעם" כיוון שבשבילו היא "האישה היפה בעולם."

לתסמונת טריצ'ר קולינס אין מרפא, הלוקים בה לרוב עוברים מספר ניתוחים כדי לנסות ולהפחית את חומרת העיוות בפניהם. הניתוחים של סינתיה כללו שחזור מלא של לסתה. כעת היא מצאה את הכוח לפעול כדי לעורר מודעות למצבה ולעזור לאחרים הסובלים מתסמונת זו, בתקווה שגם הם ימצאו את האושר שלהם. היא מספרת: "רק כשהתחלתי לפעול חברתית כדי לעזור לאנשים במצבי, למדתי לקבל את עצמי איך שאני. הייתה לי ילדות מאד קשה. אנשים שפטו אותי על פי המראה והתייחסו אליי באופן נוראי. זה כאב ועדיין כואב. קשה לגדול כשכולם חושבים שאת מכוערת, מעוותת וטיפשה. חיי היו מלאים בבעיות והרגשתי חסרת אונים. עברתי 16 ניתוחים בפניי, תהליך אותו התחלתי בגיל 12. עד היום אני לא יודעת איך הצלחתי לשרוד את התקופה ההיא."

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
בשבילו היא "האישה היפה בעולם|צילום: ברקרופט

בעלה סיפר שהוא לא רואה את המוגבלות של אשתו, אלא רק את אישיותה "מי זה סינתיה כבן אדם? קשה להסביר עד כמה היא טובה ואדיבה. עד שפגשתי אותה לא ידעתי כלום על התסמונת, לא ראיתי בה את התסמונת בכלל. רק ראיתי את האישה הכי יפה בעולם." הזוג יצר יחד אפליקציה המיועדת לאלו הנאבקים בתפיסת הגוף שלהם. בעלה מוסיף ואומר "אני מקווה שיחד נוכל לשנות את חייהם של אנשים. זה יהיה נפלא אם נוכל לשפר אפילו את חייו של בן אדם אחד, זו המטרה שלנו."

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
האדם שאינו מבחין במוגבלות שלה|צילום: ברקרופט

סינתיה בנתה קהילה יציבה דרך האינטרנט, שם היא מפרסמת באופן קבוע פוסטים אינפורמטיביים וסרטונים מעוררי השראה. הפעילות שלה ברשת מסייעת לה להפיץ את משנתה האופטימית שמעודדת אנשים לקבל עזרה, שהיא עצמה לא קיבלה בילדותה.

היא אמרה: "הייתי צריכה להתגבר על הכל לבדי. כך שרשתות חברתיות זה דבר מדהים. אנחנו יכולים לבנות קהילות ולעזור אחד לשני. לחלוק חוויות ולייעץ. זה בעיקר מה שעשיתי בשנתיים האחרונות. אני גאה מאד בקהילה שבנינו, בנינו סביבה בטוחה והתגובות שאני מקבלת תמיד חיוביות. מאד חשוב שנתמוך אחד בשני. גם בעלי הוא תומך נהדר מבית." 

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
הסרט "פלא" מגביר מודעות לתסמונת|צילום: ברקרופט

כעת מרפי מקווה שאנשים נוספים הלוקים בתסמונת ידברו על החוויות שלהם וילמדו לקבל את השונות שלהם. במיוחד כעת, כשהסרט "פלא" יצא כעת לאקרנים ומספר על ילד שלוקה בתסמונת טריצ'ר קולינס ומנסה להשתלב בחברה. "אני חושבת שרבים מתחילים לדבר על החוויה שלהם בעקבות הסרט" אומרת מרפי "זה כל כך יפה לראות סוף סוף רבים מהקהילה שלנו יוצאים מהצללים ושוברים את שתיקתם."

סינתיה מרפי (צילום: ברקרופט)
"עד היום אני לא יודעת איך הצלחתי לשרוד את התקופה ההיא"|צילום: ברקרופט