השכלתו של האב היא דבר חשוב לכל אמא, שכן היא יכולה להעיד על רמת האינטליגנציה העתידית של התינוק. אך היפנית הזו לקחה את זה צעד אחד רחוק מדי: היא מסרה את תינוקה לאימוץ לאחר שגילתה כי תורם הזרע שממנו נכנסה להיריון שיקר לגבי זהותו ולא באמת למד באוניברסיטה היוקרתית שבה טען שלמד. כעת, היא גם תובעת אותו בסכום של 330 מיליון ין (2.8 מיליון דולר).
כשתושבת טוקיו, בשנות ה-30 לחייה, גילתה שבעלה נושא מחלה גנטית נדירה, היא החלה לחפש תורם זרע במטרה להיכנס בעזרתו להיריון. היא נעזרה ברשת החברתית, ודרכה הכירה גבר יפני מצליח שטען שקיבל את השכלתו מאוניברסיטת קיוטו. לאחר שמצאה את המועמד המושלם, ואף קיימה איתו יחסי מין עשר פעמים במטרה להיכנס להריון, ביולי 2019 השתלמו מאמציה והיא נקלטה.
שמחתה של האישה הייתה קצרה כי זמן קצר לאחר שנכנסה להריון מהתורם, היא גילתה לתדהמתה שהאב הביולוגי של בנה שטרם נולד הוא, למעשה, גבר סיני נשוי שבכלל לא למד באוניברסיטה היוקרתית. היא החליטה להעביר את תינוקה לאימוץ מכיוון שכבר היה מאוחר מדי להפיל את ההיריון, ועכשיו היא תובעת את התורם המניפולטיבי על הונאה.
עורך דינה של האישה סיפר כי המקרה גרם לה למצוקה פיזית ורגשית, בין היתר בשל התגובות הקשות שקיבלה בעקבות החלטתה לוותר על התינוק. כשנשאל עורך הדין לגבי סיבת האישה לחיפוש תורם זרע ברשת הוא ציין כי "ביפן אין מערכת ציבורית או מערכת משפטית לתרומת זרע".
בין התגובות הקשות הייתה גם מיזוהו סאסאקי, עובדת סוציאלית המתמחה בילדים ביפן, שטענה בפני אתר VICE כי האישה רדודה וכי היא מתייחסת לילד כמו אל חפץ. יחד עם זאת, היא סבורה שעדיף לילד להישאר עם מישהו שיכול להיות הורה אומנה טוב.
תחקיר של מגזין "Vice News" האמריקאי מחזק זאת בטענה כי תעשיית תרומת הזרע ביפן אינה מוסדרת ברובה. טיפולי הפוריות וביצוע הזרעות מלאכותיות נדירים מאוד שם, ואף מוגבלים רק לזוגות נשואים הטרוסקסואלים. המצב הזה הוביל הורים רבים לנסות לפתור בעצמם את הבעיה ולחפש ברשת תורמי זרע או בני זוג לצורך רבייה.