טרגדיה בסין: 9 נפשות מאותה המשפחה מתו בעקבות אכילה של מנת נודלס קפואה שהושארה במקרר במשך יותר משנה. הנודלס, ככל הנראה, הכילו קמח תירס שהותסס, מה שבסופו של דבר הוביל להרעלת חומצה בונגקרקית בקרב התשעה.
התקרית התרחשה ב-10 באוקטובר בעיר ג'ישי שבמחוז Heilongjiang בסין. המנה שאכלו התשעה נקראת סוואנטנגזי, והיא נחשבת למעדן מקומי. חמישה ימים לאחר שאכלו את המנה, מתו תשעה אנשים. אחת מהן, אישה בשם לי שככל הנראה שתתה רק את המרק ולא אכלה את הנודלס, הצליחה לשרוד את הארוחה עצמה, אבל מתה בבית החולים כמה ימים לאחר מכן. למרבה המזל, שניים מילדי המשפחה שנכחו באירוע המשפחתי סירבו לאכול את המנה משום שלא אהבו את הטעם שלה, וחייהם ניצלו.
Nine members of same family die after eating homemade noodles left in freezerhttps://t.co/WZmrpd1EJw pic.twitter.com/LzUIWeA49X
— Daily Mirror (@DailyMirror) October 21, 2020
גאו פיי, מנהל אבטחת המזון במרכז למניעת מחלות במחוז Heilongjiang, מסר כי הרעלת בונגקרק היא לרוב קטלנית למדי, וכי הסימפטומים שלה מתחילים שעות ספורות לאחר אכילה של אוכל מזוהם. הם כוללים כאבי בטן, הזעות, חולשה כללית ובסופו של דבר תרדמת. מוות, לרוב, יכול לקרות תוך 24 שעות.
Nine members of same family die after eating homemade noodles left in freezer - World News - https://t.co/zr5BO7Ajwb - pic.twitter.com/km6yh8rmMl
— Styleupnow (@StyleUpNow2017) October 20, 2020
"היא יכולה לגרום לנזק רציני להרבה איברים אנושיים כמו הכבד, הכליות, הלב והמוח", אומר פיי, "ונכון לעכשיו אין חיסון ספציפי. מרגע ההרעלה, אחוז התמותה הוא בין 40 ל-100". כמו כן ציין כי החומצה עמידה גם בפני טמפרטורות גבוהות של הרתחת מים.
מדובר ברעל קטלני שמופק באמצעות קוקוס מותסס. בין השנים 1951 ל-1975 נרשם ממוצע של 288 הרעלות ו-34 מקרי מוות באינדונזיה מדי שנה בשל הרעל. עקב כך, המנה האינדונזית המסורתית tempe bongkrèk נאסרה להכנה. חומצת הבונגקרק נמצאה גם בבירה מקומית במוזמביק, אשר גרמה למוות של 75 אנשים ולאשפוז של 200 נוספים.