יין מעגבניות (צילום: odditycentral.com)
עגבניות או לא להיות|צילום: odditycentral.com

אומרים שבשביל יין טוב צריך ענבים טובים, אבל פסקל מיש יצרן היין מקוויבק (קנדה) מעדיף לשמור את הענבים להזדמנות אחרת. מיש משתמש בעגבניות כדי להכין יין לפי מתכון בלגי סודי שעובר במשפחתו כבר ארבעה דורות. הקצב לשעבר עבר מבלגיה לקנדה לפני כשבע שנים והחליט להפוך את המתכון המשפחתי של סבו למוצר מסחרי.

הוא הקים את העסק שלו לפני כשלוש שנים, שתל את "כרם " העגבניות שלו והחל מיד להכין יין עגבניות. בדיוק כמו יצרני יין אחרים, גם פסקל בוחר רק את העגבניות המשובחות ביותר ומשתמש בעגבניות שרי צהובות ושחורות אותן בחר בקפידה מבין 16 זנים שונים כדי שיתאימו לגובה ולאקלים הקריר של קוויבק.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

יש לא מעט חובבנים הנהנים מיין עגבניות אבל פסקל מקווה שהיין, לו הוא קורא "אומרטו" על שם סבו עומר, יהיה היין המסחרי הראשון מעגבניות. הוא מוכר בסביבות 34,000 בקבוקים בשנה ונראה שהביקוש רק עולה.

יין מעגבניות (צילום: odditycentral.com)
ידעתם שעגבניה היא פרי ולא ירק?|צילום: odditycentral.com

תהליך הייצור כולל את אותם השלבים כמו ייצור יין מענבים - מעיכה, תסיסה, סחיטה ויישון. לוקח לו כתשעה חודשים להשלים מחזור מהשדה לבקבוק וכבר השוו אותו לפינו למרות רוב בעלי החך הרגיש ומביני העניין יעדיפו לירות לעצמם בפה לפני שיגידו דבר כזה.

לפסקל אין בעיה לקרוא למשקה שלו יין בצפון אמריקה אבל אם הוא רוצה למכור אותו בצרפת הוא יצטרך למצוא שם חדש כי הם הרבה יותר קפדניים ויין שם חייב להיות מענבים מותססיםל. דברי אלן גרון הסומלייה, ליין יש איכות פירותית ומתקתקה עם תיבול: "מרגישים את האלכוהול אבל המתיקות מסווה אותו".

(מקור)