משי הוא חומר מגוון מאוד - עושים בו שימוש בתעשיית הטקסטיל, הוא משמש לתפרים כירורגיים, נעזרים בו במוצרי אלקטרוניקה וביישומים ידידותיים נוספים לסביבה. בקרוב הוא אפילו יציל אתכם מקלקולי קיבה וכל שאר הצרות שמזון לא טרי עלול לגרום. (מקור)
משי הוא סיב טבעי עשוי חלבון המופק מפקעות תולעי המשי.מדענים מאוניברסיטת טאפטס שבארה"ב הצליחו להנדס את הסיבים ויצרו חיישנים אכילים לחלוטין אותם ניתן להדביק על ביצים, פירות וירקות ואפילו לזרוק לקרטון החלב. ברגע שהמזון מתקלקל החיישן מורה לכם לסור מיד למרכול ולא לקחת את הסיכון. פשוט, לא?
החלק החסכוני של הפיתוח נובע מהנטייה שלנו לזרוק כל דבר שעבר את תאריך התפוגה לשיווק שנותנות היצרניות עם מרווח ביטחון מאוד גדול. כעת לא צריך יותר לנחש או לנסות להריח - אפשר פשוט לבדוק ולקבל תשובה חד משמעית.
החיישן הפצפון כולל את הבסיס ממשי ואנטנה גמישה מזהב ושניהם מתעכלים בבטן בלי בעיות. החיישנים הופכים לדביקים ברגע שהם נחשפים למעט לחות וניתן להדביק אותם ישירות על האוכל כמו מדבקה רגילה. כשמזון מתקלקל משתנה הרכבו הכימי והמרקם שלו וכתוצאה משתנות גם התכונות החשמליות שלו. החיישן קולט את התנודות האלה ולכל סוג מזון יש חיישן ייחודי שיודע לזהות מתי צריך לקפוץ לסופר.
תוצאות הניסוי שבוצע על בננות, תפוחים, ביצים, גבינות וחלב היו חיוביות מאוד אבל מעניין יהיה לראות האם חברות המזון ירחיקו את הפיתוח ממדפי הסופר כדי להרוויח עוד כמה לירות או שבקרוב כולנו נפסיק להריח קוטג'.