העבודות על הרכבת הקלה החלו בעצלתיים והזיכרון האנושי הוא זיכרון קצר. אבל אנחנו לא שכחנו מנבואת הזעם על אלפי העכברושים שיצוצו בכל פינה עם תחילת שלב החפירות המאסיביות יותר שיפלשו לאזורי המחיה שלהם בביבים. יהיו את הסקפטיים שינפנפו את סיפורי האימה על השתלטות החולדות על העיר כלא יותר מאמצעי הפחדה של התקשורת – לאנשים כאלה נקרא מדחיקים, ונראה להם את הסרטון הבא. בוידאו למעלה אפשר לראות שהאגדה האורבנית על החולדה שמצליחה לזחול את דרכה במעלה צינורות הביוב ישירות לאסלה הביתית שלכם – נכונה לחלוטין.

ניסוי חולדה באסלה (צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק)
תנשוך אתכם ברגע אינטימי|צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

אחרי שתעכלו את גודל האסון, נספר לכם שבניסוי שערכו בערוץ "נשיונל ג'יאוגרפיק", הדגימו כיצד חולדות מסוגלות לפלס את דרכן בזריזות וביעילות במעלה צינורות הניקוז ולעלות לפני השטח דרך האסלה. החולדות הן שחייניות מעולות ויכולות לשחות שלושה ימים ברציפות ולהחזיק את נשימתן במשך שלוש דקות שלמות מתחת למים. לכך תוסיפו את גמישותן ויכולתן לזחול מבעד פתחים קטנטנים ותקבלו הפתעה נוראית מהכיוון הלא נכון של האסלה. לא פלא שעם המעבר לסביבות אורבניות גוברים הדיווחים על מקרים מלחיצים כאלה.

ניסוי חולדה באסלה (צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק)
מטפסת|צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק

ניסוי חולדה באסלה (צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק)
ומגיחה|צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק

בנוסף, הטפרים החדים שלהן מאפשרים לחולדות לטפס במעלה כל צינור, אפילו אם הוא אנכי והיא יכולה להגיע בקלות לפתח אסלה. האתגר הגדול עבור החולדה הוא המעבר בצינורות הקטנים המלאים במים, רגע לפני הגעתן לפני השטח. בניסוי רואים שהחולדה עוברת את האתגר בלי להניד עפעף דרך כיס אוויר גדול מספיק בשביל שתוכל להגיח מחור האסלה. אבל למה שבכלל תרצה להסתובב לנו באסלה, אתם שואלים? מאותה סיבה שהביוב הוא גן עדן של מזון עבור יצורים דוחים אלו. במצבים נואשים הצואה האנושית יכולה להוות מקור מזון עבור החולדה משום שהיא מכילה רכיבי מזון לא מעוכל. אחרי שקראנו והפנמנו את זה, אנחנו מפסיקים ללכת לשירותים – עד שנתפוצץ!

ניסוי חולדה באסלה (צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק)
הייתי רעבה אז באתי|צילום: נשיונל ג'יאוגרפיק

(מקור)