עדויות לסימני חיים על כוכב נוגה: מדענים בוחנים את האפשרות לקיומם של סימני חיים בעננים של כוכב הלכת נוגה - כך הודיע היום (שני) צוות אסטרונומים בינלאומי בראשותה של פרופ' ג'יין גריבס מאוניברסיטת קרדיף בוויילס ומאוניברסיטת MIT במסצ'וסטס שבארה"ב. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לטענת המדענים, אותר גז פוספין (זרחן מימני) באטמוספרה של הכוכב, גז שמיקרובים מייצרים גם על פני כדור הארץ. מההודעה הדרמטית של הצוות עולה כי הם איתרו גז פוספין (זרחן מימני) בעננים הממוקמים גבוה באטמוספרה - גז שחיידקים החיים בסביבות דומות ללא חמצן מסוגלים לייצר. 

בעוד שעל פני שטחו של כוכב נוגה חם מדי לקיים חיים כיוון שהטמפרטורה הממוצעת שם נעה סביב 464 מעלות צלזיוס, האסטרונומים שיערו כי ייתכנו עדויות לקיומם של מיקרובים באטמוספרה של הכוכב, בגובה של כ-50 עד 60 קילומטרים מהקרקע, שם התנאים נוחים יותר לקיום חיים. 

סימנים לחיים בנגה (צילום: SKY NEWS)
מוקולות של גז פוספין בעננים הסמוכים לנוגה|צילום: SKY NEWS

מולקולות הזרחן התגלו לראשונה באמצעות תצפית דרך טלסקופ בהוואי – ומתברר שהתגלית המרעישה הזו היא מקרית לגמרי. "זה היה ניסוי שנעשה מתוך סקרנות טהורה, כדי לבחון את הטכנולוגיה החדישה של הטלסקופ הזה", סיפרה פרופ' גריבס. "כשקיבלנו את הרמזים הראשונים לכך שקיים גז פוספין בספקטרום של כוכב נוגה, זה היה הלם!".