תחום האסטרופיזיקה על סף פריצת דרך בתחום חקר החורים השחורים. מדענים הצליחו לפתח טכנולוגיה ייחודית שתאפשר להם לצלם את ה'אופק אירועים' (Event Horizon) של חור שחור. באמצעות טלסקופ רב-עוצמה, אשר מורכב מסדרה של טלסקופים השייכים לסוכנויות חלל ברחבי העולם, הם מצפים להשיג כבר ב-2018 תמונה של חור שחור סופר-מאסיבי שממוקם במרכז הגלקסיה.

'אופק אירועים' הוא למעשה הקצה של החור השחור ונקודת האל-חזור שלו. ברגע שאובייקט כלשהו עובר את נקודת ה'אופק אירועים', אין לו אפשרות להימלט משדה הכבידה של החור השחור והוא נשאב אל המרכז שלו. למעשה, שדה הכבידה חזק כל כך, שאפילו אור לא יכול להימלט ממנו – מה שיכול להיות מאוד מאתגר אם אתה מנסה לצלם תמונה.

הטלסקופ, ששמו הוא 'איוונט הוריזן', התחיל לתצפת על Sagittarius A*, החור השחור שנמצא במרכז גלקסיית שביל החלב, עוד בחודש אפריל. מדענים סיימו לאחרונה את סבב הניסויים הראשון וכעת מנתחים את המידע שהם אספו. על פי ציוץ של מצפה הכוכבים הלאומי (NRAO), שנמצא בשארלוטסוויל ארה"ב, בשנת 2018 הם צפויים להשלים את המחקר – ולספק תמונה המתעדת את הצללית של הקרינה במרכז הגלקסיה. במילים אחרות, הם צפויים לצלם את החור השחור.

'איוונט הוריזן' מורכב מסדרה של טלסקופים אשר ממוקמים באזורים שונים על פני כדור הארץ, כולל בקוטב הדרומי, הוואי, צ'ילה וברחבי אירופה. כל הטלסקופים נשלטים על ידי מקלטי רדיו ופועלים במקביל כדי לצלם את Sagittarius A*. כל תחנה אוספת מידע בכוננים קשיחים משלה ובסוף התהליך, המידע נשלח לניתוח ב-MIT.

אם אתם ממש רוצים לראות חור שחור, אז תאלצו להיעזר בסבלנות. החוקרים מדגישים כי מדובר בתהליך ארוך ומייגע של ניתוח תוצאות. נכון לעכשיו, הם צפויים לספק את תוצאות המחקר רק ברבעון הראשון של 2018.

(מקור)