קהילת המדע רועשת עם הופעתה של טבעת אבק משונה מאוד סביב הכוכב פרוקסימה קנטאורי. אם עדיין לא השלמתם תואר באסטרופיזיקה והשם פרוקסימה קנטאורי לא אומר לכם כלום, אז מדובר בכוכב הקרוב ביותר למערכת השמש שלנו – כ-4.2 שנות אור בקבוצת הכוכבים 'קנטאורוס'. אגב, זו גם הסיבה שקוראים לו פרוקסימה (מלשון: פרוקסימוס בלטינית. משמע, קרוב).
נכון לעכשיו, עדיין אין תשובה ודאית מסוכנויות החלל העולמיות לגבי משמעות הטבעת הזו. מה שכן, הופעתה יכולה לסמל את זה שיש עוד כוכבי לכת באזור הגמד האדום. התופעה נתגלה לראשונה על ידי המצפה הצ'יליאני ALMA. תצפיתנים זיהו זוהר שמגיע מאבק מסתורי במרחק של עד פי ארבעה מזה של כדור הארץ והשמש.
האבק נמצא בחגורה שמשתרעת על פני כמה מאות מיליוני קילומטרים מפרוקסימה קנטאורי. מדענים משערים כי שווי המסה של החגורה הוא בערך כ-1% מזה של כדור הארץ. כמו כן, הם מעריכים כי הטמפרטורה שם היא בערך 230- מעלות צלזיוס – כלומר, קור כמו זה של חגורת קויפר על הגבול של מערכת השמש.
גילם אנגלדה, מהמכון האנדלוסי לאסטרופיזיקה (CSIC), סיפר על המשמעותיות של התגלית. "טבעת האבק סביב פרוקסימה קנטאורי חשובה כי היא מהווה סימן לכך שקיימת באזור מערכת כוכבים מורכבת ולא רק כוכב לכת יחיד (פרוקסימה קנטאורי B) שנמצא בקרבת הכוכב הכי קרוב לשמש שלנו".
אנגלדה מסביר כי התגלית הזו מצביעה על כך שפרוקסימה קנטאורי היא למעשה מערכת כוכבים, בדומה למערכת השמש שלנו – עם כוכבי לכת מרובים שמשפיעים אחד על השני. כך לטענתו נוצרה הטבעת.
אנגלדה מסכם: "מחקר מעמיק בנושא עשוי לספק מידע נוסף שיוכל להצביע על מיקומם של כוכבי לכת נוספים אשר נמצאים באזור ועדיין לא התגלו".
(מקור)