"הרגשתי כמו בסרט אימה", סיפרה אוריה מנחם מבאר שבע, שנתקלה באינספור חיפושיות כשיצאה ממרכז קניות בעיר. "פתאום אלפי חיפושיות זבל שחורות קפצו לנו על המכונית לא יכולנו להיכנס פנימה. זה היה מפחיד, חשבתי שהם ייכנסו לתוך הרכב. זה היה כאילו הן רדפו אחרי".

תושבי הדרום נמצאים תחת מתקפת חיפושיות בימים האחרונים, ואף חוששים לצאת לחצר ביתם ולמקומות הבילוי. "קמתי שלשום וכל הגינה שלי הייתה מלאה בחיפושיות", משחזרת דנה, תושבת שכונה ב' מבאר שבע. "עשרות נכנסו לי לבית. זה כמו מכת מצרים".

"הרגתי המון וזה לא עזר", אומר יוסי, תושב שכונת "רמות" בבירת הנגב, "זה ממש סיוט. אני לא ישן כבר כמה לילות. הן חודרות לבית ומטפסות עליך. זה ממש מגעיל. הן השתלטו לי על הגינה ומתרבות בקצב מטורף".

מכת החיפושיות (צילום: אוריה מנחם)
"מתקפת החיפושיות"|צילום: אוריה מנחם

בישראל יש כ-6,000 מינים של חיפושיות בהן נפוצות חיפושיות הזבל, קברניות החלזונות, זבליות פרעה (המוכרות גם בשם "חרפושית") ועוד. מומחים מעריכים כי "מתקפת החיפושיות" הנוכחית כוללת כמה מינים. מאז סוף השבוע, התברר שמכת החיפושיות הכתה במגוון ישובים ברחבי הארץ, כולל: נתיבות, אופקים, דימונה, באר שבע, אילת ואפילו ישובים במרכז הארץ כמו חולון.

"חיפושית אחת יכולה להטיל בממוצע 100 ביצים והן לרוב נמצאות במקומות יבשים כמו בנגב ובדרום הארץ", אומר לייבעלע פרידמן, מנהל אוסף החיפושיות במוזיאון הטבע ע"ש "שטיינהרדט" באוניברסיטת תל אביב והמומחה המוביל בישראל לענייני חיפושיות.

לייבלה פרידמן (צילום: לייבלה פרידמן)
"אין צורך להיבהל מהן או להדביר אותן"|צילום: לייבלה פרידמן

"הסיבה להתרבות שלהן נובעת ממזג האוויר הגשום ששרר בדרום הארץ. זה קורה כל כמה שנים. הן מתרבות ומתפשטות ביישובים עירוניים בחיפוש אחר מזון". לטענתו, למרות שמדובר בתופעה שעשויה להיות מבהילה, החיפושיות לא מהוות סכנה.

"אין צורך להיבהל מהן או להדביר אותן כי האמת היא שהן לא מזיקות לבני אדם", אמר פרידמן. "למעשה, הן מביאות המון תועלת לבני אדם. הן נוהגות לאכול מזיקים שונים ויעילות לחקלאות המקומית".

תושבים רבים הזמינו מדביר, אך פרידמן אומר שחבל על הכסף מאחר וזה לא יעזור. "אני קורא לתושבים פשוט ליהנות מהחיפושיות".