מומחים מזהירים כי הממתק האהוב עומד להיות במחסור אדיר לקראת העשורים הקרובים – ואפילו להיעלם לחלוטין עד שנת 2050. כשני שליש מפולי הקקאו גדלים במערב אפריקה, בעיקר במדינות חוף השנהב וגאנה שם נרשמים אחוזי לחות גבוהים ומשקעי גשם מרובים לאורך השנה.
בכירים בענף החקלאות באפריקה טוענים כי בשל השינויים במצב האקלים העולמי, המערכת האקולוגית באזור השתנתה וכתוצאה מכך התנאים לגידול פולי הקקאו נפגעו. עד כדי כך, שמדינות מערב אפריקה עלולות לאבד את אחד המשאבים הגדולים שלהן ולגרום למחסור כבד של שוקולד ברחבי העולם.


דאג הוקינס, משקיע בריטי בענף החקלאות, טוען כי השינויים במצב האקלים עלולים לגרום למחסור של כ-100 אלף טונות של שוקולד בשנים הקרובות. "בניגוד לענפי חקלאות אחרים, שמיישמים פיתוחים טכנולוגיים וגנטיים ביבול שלהם, פולי קקאו מיוצרים בעיקר על ידי חקלאים עצמאיים שמשתמשים בטכניקות חקלאיות ישנות". לטענתו, 90 אחוזים ממגדלי פולי הקקאו ברחבי העולם עושים זאת בתנאים מיושנים.
בזמן שהטמפרטורות באזור ממשיכות לטפס, כמות הגשם פוחתת מדי שנה והלחות נעלמת, מגדלי הקקאו יאלצו ככל הנראה לגדל את היבול שלהם באזורים גבוהים יותר ברחבי המדינה. כמו כן, מחקר אמריקאי קבע כי עד שנת 2050, ב-90 אחוז מתוך 290 שטחי גידול ברחבי העולם לא ניתן יהיה לגדל פולי קקאו.

בניסיון להתמודד עם הבעיה, מומחים בתחום החקלאות מנסים להטמיע פתרונות טכנולוגיים באזור ולהנדס זנים מיוחדים שיוכלו לעמוד בשינוי במצב האקלים. על פי אתר ה-Dailymail, משרד החקלאות האמריקאי מספק למגדלים המקומיים זנים מיוחדים של פולי קקאו אשר עברו השבחה גנטית – ומהונדסים במיוחד לעמוד בתנאי יובש קשים ובצורת.
(מקור)