בכל שנה בממוצע נהרג אדם אחד בלבד מתקיפות כריש באוסטרליה, אבל השנה נרשם שיא קשה של 7 הרוגים מתקיפות כריש ביבשת - ולצערנו, היד עוד נטויה. 

למעשה, מדובר השנה במספר כל כך גבוה של תקיפות, שמאז 1934 לא נרשם שיא כמוהו, וזה גם בניגוד מוחלט לשקט של 2019, במהלכה אף אדם לא נהרג מתקיפת כריש באוסטרליה.

התקיפה האחרונה שהסתיימה במוות התרחשה ממש לא מזמן, ב-9 באוקטובר. חוקרים רבים סבורים שלתקיפות יש קשר ישיר לשינויי האקלים. לדבריהם, המים שהופכים לחמים יותר עלולים לגרום למינים לשנות את התנהגותם או אפילו להוביל להגירה למים אחרים.

קולום בראון, פרופסור במחלקה למדעי הביולוגיה באוניברסיטת מקווארי שבסידני, אמר בריאיון ל-CNN שאין ספק ש-7 הרוגים מתקיפות כריש הוא מספר מטורף שיש לבדוק מה גרם לו. "אני מבלה זמן רב בסירות במים, ואני לא זוכר שנה בה ראיתי כל כך הרבה דגי פיתיון קרוב כל כך לחוף, אין ספק שהכרישים רק מגיבים למקום בו נמצאים הדגים האלה", אומר בראון.

עוד הסבר להצטברות הכרישים הרבה שעלולה להוביל למספר רב יותר של תקיפות, היא האהבה של חלק ממיני הכרישים למים החמים. על פי הדיווחים באוסטרליה, המים באזור דרום-מזרח המדינה מתחממים במהירות גבוהה פי ארבעה מהממוצע העולמי - מה שללא ספק מפתה כרישים להגיע לשם.
 
רוברט הרקורט, חוקר אקולוגיה של כרישים ומנהל קבוצת המחקר של טורפים ימיים באוניברסיטת מקווארי, אומר כי הוא צופה תנועה גדולה של כרישים למקום בעקבות ההתחממות. לדבריו, "שינוי האקלים פירושו בית גידול מתאים יותר לכרישים", וכי בעקבות זאת גם התפלגות הטרף משתנה. הוא עוד מוסיף שצריך לזכור שבחלק מהמינים, מדובר בטורפים רציניים.
 
"ככל הנראה, כרישים יהיו במגע קרוב יותר לבני האדם כאשר במקביל יותר ויותר אנשים מגיעים לחופים בכל שנה". בעקבות כך, הרקורט חושש שמספר התקיפות ימשיך לזנק.