בעלי החיים שאנו רואים סביבנו הם רק 10 אחוזים מכלל המינים שחיו על כדור הארץ משחר ההיסטוריה. מתוך בעלי חיים אלה, חלקם שרדו את השינויים השונים של הגיאולוגיה של כדור הארץ באמצעות הסתגלות אבולוציונית והצליחו לשרוד ולהמנע מהכחדה במשך מיליוני שנים. הנה 15 מהם:

15. עגור קנדי

חוקרים מאמינים שהעגורים הקנדיים חיים כאן 10 מיליון שנים. העגורים נודדים בלהקות של מאות ואלפים ברחבי צפון אמריקה. הם נפוצים מאוד באזורים אלה וקשה מאוד לפספס אותם. הם ידועים בכישורי הריקוד שלהם.

14. חסחוסן צלופחי

זהו סוג של כריש שלא השתנה כמעט 80 מיליון שנה. כן, 80 מיליון. הם טורפים ובולעים את טרפם בשלמותו. הם שוחים כמו נחשים והם ניזונים בעיקר מדיונונים. נדיר מאוד להיתקל בהם בטבע סתם כך. ובינינו, מי רוצה בכלל?

13. סלמנדרת ענק סינית

היא נחשבת לדו חיים הגדול בעולם והיא נמצאת בסכנת הכחדה. מאובנים מראים שלא השתנתה כבר 170 מיליון שנה. סלמנדרת הענק הממוצעת היא באורך 1.8 מטר והזנב שלה הוא 60 אחוז מגופה.

12. טפיר

למרות שהם נראים כמו חזירי בר, הם קרובים של הסוסים והקרנפים. מעריכים שהמאובנים שלהם הם בני 20 מיליון שנים והם לא השתנו הרבה מאז. יש להם 5 מינים, 4 במרכז ודרום אמריקה ואחד באסיה. לצערנו, הטפירים נמצאים בסכנת הכחדה.

11. סרטני פרסה

לסרטן הפרסה יש 9 עיניים ו-10 רגליים. הוא לא בדיוק סרטן אלא יותר קרוב לעכביש ועקרב. הוא חי כבר 300 מיליון שנים, עוד מתקופת הדינוזאורים.

10. תנינאים

הזוחלים האלה הכוללים את התנינים והאליגטורים נמצאים על אדמת כדור הארץ 85 מיליון שנים, כשהדינוזאורים החלו להיעלם. יש להם 22 זנים והם יודעים לחיות גם ביבשה וגם במים. תפוצתם נמצאת בסכנה בשל הריסת האזורים בהם הם חיים.

9. חסילון ראשן

קיים כבר 220 מיליון שנים. החסילון הראשן היה חי עוד בשיא תקופת הדינוזאורים מה שהופך אותו לאחת החיות העתיקות בעולם. הביצים שלהם מסוגלות לשרוד 27 שנים, עד שהסביבה מאפשרת להם לבקוע.

8. ספנודון

חי רק בניו זילנד ונחשב לאחד מהזוחלים הכי עתיקים בעולם. הם יכולים לחיות עד גיל 100, כאשר הזן עצמו היה קיים כבר לפני 200 מיליון שנה.

7. נאוטילוסיים

קיימים 500 מיליון שנה - אפילו לפני הדינוזאורים. יש המגדירים אותם מאובן חי ששמו הפך להשראה בשירה, בספרות ואפילו ניתן למותגים שונים ומוצרים. יש להם קונכייה שקופה שמגנה עליהם וניתן למצוא אותם באוסטרליה ודרום מזרח אסיה.

6. קיפודניים

חיים כאן כבר 17 מיליון שנה. נמצאים באוסטרליה וטזמניה ולא עברו הרבה שינויים לאורך האבולוציה. הם נחשבים לאחד משני היונקים היחידים בעולם שמטילים ביצים.  

5. מדוזות

למדוזות אין עצמות אז קשה לדעת במדויק כמה זמן הן כאן, אבל על פי ההערכות הן קיימות כבר 700 מיליון שנה. גופן מורכב מ-98 אחוז מים. ישנם כמה סוגים שנחשבים ליצורים הארסיים בעולם, ביניהם המדוזה הקובייתית.

4. צבים

הצבים שייכים לקבוצת הזוחלים הכי עתיקים בעולם יחד עם הנחשים, התנינים והקרוקודילים. הם חיו בתקופת הדינוזאורים לפני 200 מיליון שנה. צב אינו יכול לצאת מהשריון שלו, משום שהוא חלק מגופו. השריון עשוי מ-80 עצמות, בהן גם עמוד השדרה של הצב. הצב המבוגר ביותר שנודע לאדם חי עד גיל 188.

3. סולנודוניים

מכרסם ארסי מהקרידביים שחי כבר כ-70 מיליון שנה על כדור הארץ. יש להם רוק רעיל אשר נכנס לתוך הטרף כשהם נושכים.

2. דרקון קומודו

לטאת הכוח היא הכי כבדה וגדולה בעולם. תחילה סברו שמוצאה מאינדונזיה, אבל חוקרים מאמינים שהיא הגיעה מאוסטרליה לפני 4 מיליון שנה ותפוצתה עברה מערבה. לדרקון הקומודו רוק ארסי שעלול לגרום לשטפי דם כואבים במיוחד.

1. חדקניים

דג פרימיטיבי מלפני 250 מיליון שנה. חי בחצי הכדור הצפוני בעיקר בנהרות ואגמים מתוקים. החדקניים חיים בין 50 ל-60 שנה בממוצע.