פורים הקרוב צפוי להיות חם, ממש חם מהרגיל. לפי התחזית של חברת מטאו-טק, החג ילווה בגל חום שיחל מחר (רביעי) ויימשך לפחות עד אמצע השבוע הבא ואולי אף מעבר לכך. נכון לעכשיו, שיאו של גל החום צפוי בימים ראשון ושני עם טמפרטורות של יותר מ-30 מעלות בכל רחבי הארץ.
מחר השמיים יתבהרו עם עלייה נוספת בטמפרטורות וירידה בלחות. יעשה מעט חם ויבש מהרגיל לעונה, וביום חמישי תחול התחממות נוספת עם 31 מעלות באזור גוש דן ורוחות מזרחיות ערות בצפון הארץ עד לשעות אחר הצהריים. מזג האוויר יישאר ללא שינוי ביום שישי ובשבת תחול עליה נוספת בטמפרטורות.

החזאי ליאור סודרי אומר שטמפרטורות גבוהות בחודש מרץ הן לא דבר חדש באזורנו, ובעבר כבר נרשמו חגי פורים לוהטים במיוחד. למרות זאת, הוא מבהיר שגל החום הנוכחי חריג לתקופה הזו בעיר בגלל משך הזמן שלו.
"כבר ראינו בעבר טמפרטורות גבוהות בפורים, כולל חג שבו נמדדו 40 מעלות במרכז", אומר סודרי. "מה שחריג כאן הוא רצף הימים בהם צפוי להיות חם מהרגיל. על פי התחזיות, גל החום צפוי להימשך עד יום שלישי הבא, אבל התמונה המלאה עדיין לא ברורה והוא יכול להיות ארוך יותר. יש מודלים שמצביעים על כך שהוא יישבר רק ביום חמישי הבא".
סודרי הוסיף שגל החום הקרוב אופייני יותר לחודשי אפריל ומאי ושיאו יורגש כאמור בתחילת השבוע. "בימים ראשון ושני נמדוד 32 מעלות באזור גוש דן והשפלה - כשהממוצע העונתי באזורים האלה הוא 21 מעלות", הוא אומר. "מדובר ב-11 מעלות מעל הממוצע, זו התחממות משמעותית".