תושבי דרום-מזרח הודו מדווחים שהמשקעים בימים האחרונים לא רק גרמו להצפות קשות במדינה, אלא גם ל"גשם של דגים". בתיעוד ממדינת טלנגאנה אפשר לראות אזרחים מנסים לאסוף את דגים שנשטפו לרחובות – ולעיתים אפילו מסכנים את חייהם כדי לעשות זאת.
בסרטון אחד שצולם בעיירה ג'אגיטל אפשר לראות את אחד התושבים מרים את הדגים בעזרת מגש כסוף, בזמן שהם מפרפרים על המדרכה הרטובה. בתיעוד אחר רואים כמה גברים נכנסים לשטח שהוצף על ידי הגשמים בשביל לאסוף דגים שנמצאים במים.
Residents of Jagtial town in #Telangana witnessed a rare weather phenomenon as fish ‘rain’ from the sky. The phenomenon, known as 'animal rain',
— Ashish (@KP_Aashish) July 10, 2022
happens when small water animals such as frogs, crabs or small fish are swept into water spouts. #Telanganafloods pic.twitter.com/JN9P1fzG5C
Due to heavy rains in Telangana frm 2,3 days, flood water has come, and the people are competing to catch the fish, which are floating in the water in huge quantities @suryapet .@supriyasahuias @ErikSolheim @TV9Telugu pic.twitter.com/e8EZiKrPMp
— DONTHU RAMESH (@DonthuRamesh) July 11, 2022
מקומיים מסבירים שהדגים ככל הנראה הגיעו לרחובות טלנגאנה אחרי שנשאבו מהאוקיינוס על ידי נד מים. למרות זאת, אחרים טוענים שכמות הגשם הקיצונית ככל הנראה הציפה בריכות דגים באזור ובעלי החיים פשוט נשטפו החוצה מהבריכות. ככה או ככה, הדגים ברחובות הם תוצאה של מזג האוויר הקיצוני בתת היבשת.
מומחים טוענים כי זוהי עונת המונסון הקשה ביותר שהכתה בהודו ב-17 שנים האחרונות. נכון לעכשיו, ההצפות גבו את חייהם של 130 בני אדם והותירו מיליונים ברחבי המדינה ללא קורת גג. לאחרונה, משרד התשתיות במדינת גוג'ראט, מערב הודו, החליט לסגור את הכביש הראשי שמחבר בין אחמדאבאד למומבאי בגלל עליית מפלס המים.
עונת המונסון בהודו בדרך כלל מתחילה בחודש יוני ונמשכת עד חודשי ספטמבר-אוקטובר, עם ממוצע של בין 200 ל-300 מ"מ של גשם מדי חודש. העונה הנוכחית התחילה כמעט שבוע מוקדם יותר ולמרות שהשירות המטאורולוגי מדווח על ירידה של 5% בממוצע הגשמים לתקופה הזו של העונה, כמות הגשם גרמה למפולות בוץ והצפות באזורים שונים בהודו.
עונת המונסון הקשה ביותר בשלושת העשורים האחרונים נרשמה בשנת 2005, אז דווח על כמעט מטר של גשם שירד באזורים מסוימים תוך פחות מיממה. מזג האוויר הקיצוני גרם אז למותם של יותר מ-700 בני אדם והותיר מיליונים מחוסרי בית.