לדברי ספר חדש העוסק באוטוסטרדות עתיקות, אנשי תקופת האבן חפרו (דיילי מייל) מערכת מנהרות ענקית, החוצה את אירופה לאורך ולרוחב, מסקוטלנד בצפון-מערב לטורקיה במזרח. הארכיאולוג הגרמני, ד"ר היינריך קוש, טוען כי בידיו עדויות לכך שהמנהרות עוברות מתחת למאות יישובים מהתקופה הנאוליתית (תקופת האבן החדשה) בכל היבשת.
תקופת האבן החדשה היא תקופה פרה-היסטורית מסוף תקופת האבן. את התקופה מאפיינת המצאת החקלאות וסיומה מאופיין בהופעת כלי מתכת (תקופת הברונזה או הברזל). בספרו, "הסודות התת-קרקעיים של העולם העתיק" (בתרגום חופשי), טוען קוש כי העובדה שמנהרות רבות כל כך שרדו פרק זמן של 12,000 שנה מוכיחה שהמערכת המקורית הייתה עצומה כשהייתה פעילה. "בבוואריה (גרמניה) התגלו 700 מטרים של מנהרות ובאוסטריה מצאנו עוד 350 מטרים", הוא אומר. "עשרות מנהרות נמצאו מצפון אירופה עד הים התיכון".
רוב המנהרות לא רחבות יותר מ-70 סנטימטרים והן כנראה לא שימשו למסעות ארוכים, אלא להליכות קצרות יחסית בין בתים באותו יישוב או בין יישובים סמוכים. מחקר משנת 2006 הראה כי תקופת האבן הייתה אלימה הרבה יותר ממה שהוערך בתחילה, ושאנשים רבו מתים בטרם עת משברים בעצמות ובגולגולת, כתוצאה ממכות של אלות וסלעים. המומחים מעריכים שהמנהרות שימשו להגנה וסייעו לנוע בביטחה מבלי להיתקל בסכנות כמו שודדים, חיות טרף ופגעי מזג-האוויר.
בין המחילות פזורים כוכים קטנים המיועדים לישיבה ומנוחה, ומדי פעם גם מופיעים חדרים שיועדו כנראה לאחסון. הספר עוד מציין שאחרי הופעת הנצרות, כנסיות רבות נבנו בפתחי הכניסה למנהות הללו. אחת ההשערות היא שמדובר בחלק מהמאמץ הרב שהשקיעה הכנסייה בעקירת שורשי הפגאניות באירופה, או שפשוט היה נוח להתלבש על מרתף סודי מוכן. חלק מהכנסיות אף טרחו להפחיד את המאמינים עם כתובות מעל הפתחים המזהירים כי מדובר בפתחי כניסה לעולם השאול.
בני האדם בתקופה ההיא היו מיומנים מאוד ויצרו מגוון של כלי אבן וגרו בבתי חמר, קש ובוץ. הם בנו קברים מפוארים למתים, מעברים מעל מקורות מים, מקדשים מסלעים ענקיים (כמו סטונהנג') ומונומנטים. הם סללו את הדרכים הראשונות ולמדו דרכים חדשות ומקוריות לשמר מזון. אבל אם מסתכלים על ארגז הכלים של אותה תקופה, נשאלת מיד השאלה: איך לעזאזל הם הצליחו לחפור את כל המנהרות הללו, ולבנות את המקדשים האלה, עם קרשים ואבנים, בלי ידע מתקדם במתמטיקה, ומבחינה היסטורית מקובלת עוד לפני המצאת הגלגל אפילו (מיוחס לאלף החמישי לפני הספירה)? או שאולי הם היו קצת יותר מתוחכמים ממה שאנחנו חושבים.