לאחרונה פירסמנו את סיפורו המזעזע של ג'ון אלן צ'או, מיסיונר בן 27 מארה"ב, שהגיע לאי בצפון סנטינל ומיד נרצח באכזריות על ידי המקומיים, ביריות חיצים. בעקבות המקרה הקשה, הנה רשימה של 14 מקומות שפשוט אסור לכם לבקר בהם. ואל תגידו שלא הזהרנו:
14. כספת הזרעים הגלובלית של סבלאברד
עמוק בחוג הארקטי, על האי הנורווגי ספיטסברגן ועמוק בתוך אחד ההרים שלו, מתחבאת כספת הזרעים הגלובלית. יש מי שקוראים לה 'כספת יום הדין' כי היא נועדה לשרוד גם את האסונות העולמיים הגדולים ביותר – כולל המסת כל הקרחונים, רעידות אדמה קשות ואפילו שואה גרעינית. בתוכה מאוחסנים כל מגוון היבולים הידוע לאדם – כ-100 מיליון זרעים - ובעזרתה אפשר לשחזר ולשקם כל גידול חיוני על פני כדור הארץ, בהינתן ובני האדם ייתקלו באסון לא צפוי.
בגלל חשיבות המקום ורגישות הגידולים השונים, אי אפשר בשום אופן להיכנס אליו. אבל אם יש לכם חיבה גדולה לקרח שומם ודברים אסורים. אתם בהחלט יכולים לנסות.
13. השער של פלוטו בטורקיה
האתר העתיק שממוקם בטורקיה, הוקם במקור לכבוד אל המוות הרומאי פלוטו. ההיסטוריון סטארבו מהעת העתיקה אמר עליו ש"כל חיה שעברה לידו מתה מיד. העברתי דרך השער כמה דרורים והם נשמו את נשימתם האחרונה ונפלו לאדמה". אחרי שהתגלתה מחדש ב-1965, התברר שהסכנה היא לא רק מיתוס. מדענים מדדו את ריכוזי ה-CO2 במקום, וגילו שלמרות שבמשך היום חום השמש ממוסס את רובו, בלילה הטמפרטורות יורדות וכמויות ה-CO2 החריגות יוצרות בתחתית המערה שמעבר לשער של פלוטו 'אגם' של גז קטלני. הכמויות האלה מספיקות כדי להרוג חיות קטנות גם אם רק עברו ליד השער, ואפילו בני אדם אם יעברו דרכו תוך דקות.
12. הקטקומבות של פריז
מדובר באחד המקומות הנוראים והמפחידים בעולם. רשת המערות הזאת נבנתה במקור כדרך לקשר בין מכרות האבן השונים בסביבה, אבל בסוף המאה ה-18 הפכה למקום משכבן של יותר משש מיליון גופות. חלק קטן מאוד מהמערות פתוח לקהל, ובו תוכלו לראות אלפי עצמות וגולגלות בערימות, אבל ל-99% מהמבוך המסוכן והמצמרר הזה אסור להיכנס בשום אופן. מדובר ביותר מ-270 קילומטר של מערות שאיבוד הדרך בתוכן הוא כמעט וודאי. כל זה כמובן לא עוצר חובבי מסתורין מסוימים מלהיכנס למערות האלה מדי פעם, ולעשות הרבה צרות לכוח המשטרה המיוחד של הקטקומבות.
11. האי פובליה באיטליה
פובליה הוא אי שידוע כאחד המקומות המצמררים בעולם. הכל התחיל כשהמקום היה מקלט לחולי דבר בתקופת האימפריה הרומאית. בימי הביניים, כשמגפת הדבר התפשטה שוב, האי חזר להיות בית לאלפי חולים אנושים. גופותיהם המרקיבות של כל כך הרבה קורבנות נשרפו ונקברו באי, שכיום האדמה שלו מורכבת מ-50% שיירי אדם. ב-1922 הוקם במקום מוסד לחולי נפש, ואין ספק שהכרת ההיסטוריה של המקום לא עזרה למטופלים בו להשתקם. עד היום נשטפות אל חופו עצמות של בני אדם, ואין פלא שהכניסה אליו היא כיום נגד החוק באיטליה.
10. הקבר של קיסר צ'ין הראשון
שושלת צ'ין הייתה הראשונה לשלוט באימפרייה הסינית, והכניסה לקבר של שליטה הראשון – צ'ין שי הואנג – אסורה בתכלית האיסור. בקבר, אחד הידועים בעולם, אלפי לוחמים מחימר שתפקידם להגן על הקיסר המנוח בעולם הבא. הסיבה העיקרית שאסור להיכנס לקבר היא ההערכה שאין כיום טכנולוגיה לשמר את מה שיימצא בו, ולכן המסורת הסינית שומרת עליו מכל משמר.
9. צ'רנוביל, אוקראינה
ב-1986 קרה אסון צ'רנוביל הנורא. דליפה במכון האטומי שבמקום העלתה את הקרינה באיזור כולו לרמות קטלניות. ענן הקרינה היה גדול כל כך שהוא השפיע אפילו על ישראל והעלה את כמות ההפלות באותה שנה. כמובן שהתושבים עזבו את המקום מיד, ובגלל המהירות שבה התפנו המקום כולו נשאר כמעט בדיוק כפי שחיו בו. למרות שיש חלקים מסוימים בעיר בהם אפשר לבקר, עדיין יש איזור ברדיוס של 25 ק"מ, שאסור בשום אופן להיכנס לתוכו. התוצאה תהיה מוות.
8. אי הנחשים, האוקיינוס האטלנטי
האי ממוקם לא רחוק מברזיל, והוא כיום מקום משכנם האחרון של נחש הגומצן הזהוב, נחש ארסי וקטלני במיוחד. האי סגור לכניסת בני אדם גם כדי להגן על המין שנמצא בסכנת הכחדה, וגם כדי להגן על המבקרים הפוטנציאליים. לפי חישובים שונים, יש באי נחש אחד על כל כל מטר אחד רבוע.
7. איזור 51, ארה"ב
איזור 51 הוא איזור צבאי סגור שממוקם 100 ק"מ מלאס וגאס, ועצם קיומו הוכחש ע"י ממשלת ארה"ב עד 2013. האיזור היה מוקד להרבה תיאוריות קונספירציה, ורובן נקשרו לעב"מים. עב"מים רבים נצפו באיזור, ויש מי שמאמינים שחלליות שהתרסקו על אדמת ארה"ב נבדקו במתקן הצבאי הסודי והמסתורי הזה. לכן רבים מבקרים בקרבת האתר, אבל הכניסה אל איזור 51 עצמו עדיין אסורה בהחלט וכבר עשורים שכל מה שקורה שם נשמר בגדר סוד מוחלט.
6. מטרו 2, מוסקבה
בתקופת שלטונו של סטלין, נבנתה מערכת תחבורה סודית שנקראה מטרו 2. המערכת המיסתורית נבנתה כביכול כדי לקשר בין הקרמלין לשדה התעופה, וכנראה כללה גם דירות סודיות וחדרי מעקב חשאי. מאמינים שהיא נבנתה גם כדרך מילוט לבכירים במקרה של התקפה על מוסקבה. היא מורכבת מארבעה קווים שונים, וקיומה הוכחש ע"י השלטונות. אבל ב-1994 קבוצת סקרנים איתרה את הפתח לאחד הקווים, ומאז קיומו של קו אחד אושר אך הכניסה אליו אסורה למבקרים מכל סוג.
5. מערות לאסקו, צרפת
במערות המיוחדות האלה נמצאים ציורי קיר בני כ-17,000 שנה. הן נמצאו במקרה ב-1940 ע"י נער מקומי ששיחק עם חבריו. פתיחת המערות לציבור הרחב והתאורה שהוצבה במקום שינו את הרכב האוויר במערות והרסו חלקים גדולים מהציורים העתיקים. לכן הן נסגרו לקהל ב-1963.
4. הארכיון הסודי של הוותיקן
נראה שלכנסייה הקתולית יש מספיק סודות גם ככה, אבל ידעתם שיש להם ארכיונים סודיים שבהם אלפי מסמכים הקשורים לכנסייה הקתולית מהמאה השמינית ועד היום? המקום כל כך גדול שיש בו כמעט 100 קילומטר של מדפים, והכניסה אסורה לחלוטין לכל מי שאין לו אישור מיוחד, שניתן לחוקרים מעטים מאוד. ניסיון להיכנס למקום בלי אישור יביא אתכם להיתקלות עם אנשי יחידת העילית של הוותיקן, וזה אולי לא נשמע מאיים – אבל תאמינו לנו, זה לא רעיון טוב.
3. נורת' בראדר, ארה"ב
מדובר באי קטן שממוקם לא רחוק ממנהטן, וידע אירועים קשים רבים. יותר מאלף איש מתו במימיו בטביעתה של ספינת נוסעים, ומאוחר יותר האי היה המקור להתפשטות הטיפוס הראשונה בתולדות ארה"ב. למעשה, הראשונה שזוהתה כמי שגרמה להפצת הטיפוס, מרי "טיפוס" מאלון, גם כן הייתה שם. האי ננטש לאחר מכן, עד שבשנות ה-50 הוקם בו מוסד לשיקום מכורים לסמים. כיום הוא נטוש והכניסה אליו אסורה לציבור.
2. פוקושימה, יפן
כשהאסון הגרעיני היכה בפוקושימה ב-2011, התושבים נקראו להתפנות. זהו אסון הדליפה הגרעינית היחיד בהיסטוריה שמשתווה בחומרתו לאסון צ'רנוביל, והכניסה לאיזור נחשבת מסוכנת מאוד. אבל צלם מלזי אחד היה אמיץ (או טיפש) מספיק להיכנס לאיזור האסון, ואמר ש"זה נראה כמו סרט אימה, אבל בחיים האמיתיים".
1. מקדש איסה, יפן
המקדש של בני דת השינטו נבנה לכבוד אלת השמש והיקום אמטרסאו. המקום נבנה מחדש כל 20 שנה כדרך לציין את עיקרון המוות והלידה מחדש, והוא בנוי מעץ אבל ללא שימוש במסמרים כלל. למרות היופי של האתר הקדוש, רק נזירי המקום ונציגים של משפחת המלוכה מורשים להיכנס אליו. ככה שהדרך היחידה לראות את המקום היא מבעד לחומות העץ שמקיפות אותו.