מה הוא חג ההאלווין אם לא ממתקים? אוקיי, בסדר, הוא גם אימה, הפחדות, צמרמורת, תחפושות ועוד דברים טובים, אבל השיא לחוגגים שיודעים מה טוב להם הוא האוכל, ה-trick or treat. ואם גם אתם מקנאים באלה שחוגגים את החג והעבירו את הילדות שלהם בלאסוף מיליון סוגי ממתקים במשך לילה שלם, אז תנו לנו להרגיע אתכם ולומר שלא כל הממתקים שהעולם מציע הם כאלה שהייתם רוצים לעצמכם. לא מאמינים לנו? בבקשה:

סוכריות דוריאן - דוריאן הוא פרי מדרום-מזרח אסיה והוא נחשב לכל כך מסריח שבמקומות מסוימים יש איסור להכניס אותו למרחב ציבורי כמו אוטובוסים. בעוד שמעט אנשים מתארים את הטעם של הפרי כאגוזי, הרוב המוחלט טוען שמדובר במאכל הכי דוחה בעולם. ומה קורה כשהופכים את הפרי הכי דוחה לסוכריה? שום דבר טוב.

סוכריות טונה - באמת שאין לנו מה להרחיב פה, גם כי זה ברור וגם כי אנחנו לא רוצים שזה ייכנס לכם לסיוטים. כל מה שאתם צריכים לדעת הוא שהסוכריות האלה אמקבלות את טעמן הייחודי מדגים אמיתיים, והרעיון שלהן הוא להכניס שומן מדג לגוף כדי לעזור בירידה במשקל. אנחנו חושבים שהריח לבדו יכול לעשות את העבודה.

 

ממתק נמלים - תמונת הממתק הזה תעשה יותר מכל מה שנאמר עליו, אבל אתם מבינים את הרעיון - הרבה סוכר והרבה נמלים, והכל אמיתי לגמרי.

 

סוכרייה (של עקרב) על מקל - היצור הדוחה הזה אומנם מת, אבל הרעיון הוא אכן ללקק את כל הסכור שנמצא מסביבו עד שמגיעים אליו. ומה עושים כשמגיעים לעקרב? אישית, היינו מקיאים.

 

ג'לי בינז BeanBoozled - מדובר בסוכריות הג'לי הידועות שטעמן יכול להיות מדהים להפליא, או דוחה להקיא. או שתקבלו תותי-פרוטי, או גרביים סרוחות. או שזה יהיה קוקוס או חלב מקולקל. אין לדעת מה תקבלו עד שתכניסו לפה. שווה לכם את הסיכון?

 

קנדי קיין מלפפון חמוץ - הקנדי קיין בדרך כלל מופיע בחנויות בארה"ב במיוחד באזור חג המולד, ולמרות שאתם מכירים אותו בגרסת האדום-לבן הקלאסית, כדאי שתזיהרו מגרסת הירוק-לבן שכבר לוקחת את הממתק השגור הזה מחוץ לאזור הנוחות עם טעם מלפפון חמוץ.

 

סוכריות גומי של חננה - אוקיי, במקרה הזה לא מדובר בחננה באמת, אבל הגומי מחקה מרקם של נזלת, ריח של נזלת וטעם של נזלת. לנו זה נראה מיותר בעיקר כי ילדים במילא אוכלים את הנזלת של עצמם בחינם.

 

צרצרים מצופים שוקולד - הממתק הזה הוא בדיוק מה שהוא נשמע; חרק מצופה שוקולד, מלא בחלבון וסוכר ונותן מענה גם לתשוקה למתוק וגם לתשוקה של גועל נפש.

שוקולד עם שבבי בצל וגבינה - אתם בחיים לא הייתם מנחשים את זה, לכן ישר נספר לכם שהמוצר הזה לא מגיע מהראש היפני הידוע בהגזמותיו, אלא דווקא מחברה אירית. כמובן שכל אחד משלושת הרכיבים האלה מדהים בפני עצמו, אבל משום מה שלושתם ביחד כבר נשמעים כמו אולקוס.

 

סלסגטי - זה נראה כמו ספגטי, זה מרגיש כמו ספגטי, אבל חבל שזה לא. מדובר בממתק מקסיקני בטעם אבטיח אך מצופה אבקת צ'ילי חריפה. וכאילו שזה לא מספיק טוב, מגיע עם זה רוטב צ'ילי בסגנון סלסה.

 

אז מי שונא את עצמו מספיק בשביל לאכול משהו מהרשימה הזו?