Cruise ship stores dead body in FREEZER for entire #cruise - and passengers never know https://t.co/SXJZxOqVzV pic.twitter.com/5FCLKrI2Zt
— Daily Express (@Daily_Express) April 5, 2019
חופשה של תייר מטאיוואן קיבלה תפנית נוראית, לאחר שהוא מת על הסיפון ואנשי הצוות נאלצו לשמר אותו על הספינה במקום מאוד לא צפוי. התקרית התחוללה שעות ספורות אחרי תחילת ההפלגה של ספינת ה-SuperStar Aquarius הטאיוואנית, כאשר הנוסע וו צ'י-הונג, 43, לקה בהתקף לב.
זמן קצר לאחר צאת הספינה ממפרץ קילונג בטייוואן לכיוון יפן, התייר פנה אל אנשי הצוות והתלונן כי הוא מקיא ללא הפסקה. כשהוא פונה למרפאה, הוא כבר סבל מכאבים בבית החזה. על פי הדיווחים של כלי התקשורת, מותו נקבע בשעה 02:00 בלילה. על מנת לשמר את הגופה בתנאים נאותים ובהיעדר חדר מתים על ספינת התענוגות, אנשי הצוות החליטו לאלתר – ולשמור את צ'י-הונג באחד הפריזרים של המטבח.
אנשי הצוות לא דיווחו על התקרית ליותר מ-1,500 התיירים, אשר המשיכו בחופשתם כרגיל – לא מודעים לעובדה שגופה מסתתרת במטבח. אנשי הצוות דיווחו על התקרית למשמר החופים ואלו עדכנו את בני המשפחה של צ'י-הונג. אחיו של התייר סיפר כי רק בסוף הקרוז, אנשי הצוות יצרו איתו קשר ודרשו ממנו להגיע ו"לאסוף את הגופה".
בני המשפחה של צ'י-הונג מספרים שחברת Star Cruises, אשר מפעילה את ספינת ה-SuperStar Aquarius, לא יצרו איתם קשר, לא הביעו תנחומים, לא התנצלו וגם לא הציעו להם פיצוי על עוגמת הנפש. רשויות החוק בקילונג חקרו את נסיבות האירוע וקבעו כי מותו של התייר לא היה בזדון. למרות זאת, הם ממשיכים לחקור את השתלשלות האירועים.