מה שנראה הזוי ומעורר בחילה לאחד נחשב למעדן לשני – וזה בדיוק העיקרון שאתם צריכים לחשוב עליו אם אתם מתכננים להמשיך לקרוא את הכתבה הזאת. פערי התרבות בין מדינות המערב לאלו שבמזרח הם עצומים, ומתבטאים בין השאר במנות המגוונות שאפשר למצוא שם. אז קחו כוס מים, וודאו שהשירותים נמצאים במרחק סביר, וצאו איתנו למסע מזעזע למדי (בעיני המתבונן) ברחבי הפינות הקולינריות הביזאריות בעולם:
מרק עטלפים
בשביל המנה הראשונה בתקופה הסגרירית הזו של השנה יהיה חכם לפתוח עם מרק, אנחנו ממליצים על מרק עטלפים – מרק נפוץ בתאילנד ובסין, שמכיל עטלף שלם שבושל ביחד עם עשבי תיבול ותבלינים. המקומיים משייכים למאכל סגולות בריאותיות רבות, למרות שהמציאות אומרת אחרת: העטלף עלול להכיל לא מעט מחלות וטפילים - בטח בהתחשב בעובדה שבתחילת ההכנה הוא עדיין חי. בכל אופן, בתאילנד זה נחשב להיט, אז מי אנחנו שנתווכח?
בלוט
מה שנשמע כמו שם של מאכל די תמים הוא למעשה אחד הנוראיים, בלוט בפיליפינית מסמן עובר של ברווז. מדובר על ביצי ברווז ולעיתים גם ביצי תרנגולת מופרות בנות כשבוע, שמתפתחות לברווזונים או תרנגולים קטנים - רק שבאמצע הם מקולפים ונאכלים על ידי המקומיים, בעיקר בפיליפינים, בוייטנאם ובקמבודיה. המאכל נחשב לחטיף עם ערך תזונתי גבוה ואפילו מעורר תאבון מיני, אבל בשביל לקבל את זה יש לנו יותר מדי פערי תרבויות להשלים. ניתן לרכוש את הבלוט בשווקי הלילה באזור והם מוגשים עם בירה שזה הגיוני, כי צריך להיות די שיכור בשביל להכניס את הדבר הזה לפה.
פטריית הזחל
ישנם ילדים רבים שיש להם בעיה לאכול פטריות כי הם חושבים שזה מגעיל, בנוסף ישנם ילדים רבים שיש להם בעיה לאכול זחלים כי הם אנושיים, אז למה לא לשלב? מדובר על מאכל מיוחד במינו משום שהפטרייה היא בעצם טפיל על גופו של הזחל, טפיל שהורג את הזחל בסופו של דבר וניזון מגופתו. הפטרייה מתחילה לצמוח מעלה ממצחו של הזחל ומחכה שאיזה סיני או טיבטי יבוא ויקטוף אותה למרק שלו, זאת מכיוון שהם מייחסים למאכל סגולות מדהימות, כמו שיקוי אהבה ואפילו טיפול לקשת רחבה של מחלות החל מעייפות ועד לסרטן. כמובן שמוקדם מדי להוכיח את זה מחקרית. בכל מקרה, שיהיה לבריאות.
קופי לואק
הירגעו, אנו רוצים לעשות הפסקה מכל המאכלים הופכי המעיים האלה ולהזמין אתכם לקפה, האמת שמדובר על אחד מסוגי הקפה הכי נדירים ויקרים בעולם ויש שיגידו שגם הכי איכותיים. מה הסוד של הקפה הזה? שהפולים שלו עברו במערכת עיכול שלמה של זבד שזה סוג של יונק דמוי חתול פרימיטיבי. מה שאנחנו מנסים להגיד הוא שהזבד הולך לו ביער ואוכל כל מיני דברים, בין היתר הוא יכול גם לזלול כמה פולי קפה שלא מתעכלים אצלו במערכת לחלוטין ואז הוא מוציא אותם בדרך הכי טבעית שיש. לאחר מכן אוספים את פולי הקפה האלה, מנקים מהם שאריות של דברים אחרים שהשאיר הזבד ומוכרים אותם במחירים מטורפים שיכולים להגיע ל-600 דולר לקילו. השמועות אומרות שהטעם מדהים, מתנדבים?
איבר מין של יאק
יאק, אותה בהמה טיבטית שסוגרת לנו פינה בתשחץ של יום שישי, משמש גם כאחד המאכלים הפופולאריים ביותר בכל תרבות האון הגברי במזרח. האיבר המבושל מוגש חם ומייחסים לו תכונות נפלאות בכל הנוגע לכוח הגברא עד שכינוי המאכל בפי המקומיים הוא: "להבת הדרקון של התשוקה" - שם לסרט בפני עצמו. בכל מקרה, אם נשים ישתוקקו לטעום את המאכל, כדאי שתדעו שהוא נחשב לעושה פלאים לעור. אז נשמע שיש לנו פה ארוחה לכל המשפחה.
קן סיסים
הסיס הוא ציפור קטנה הדומה לסנונית ומצויה גם בישראל. הסיס בונה את הקן שלו בצורה מאוד מיוחדת, הוא יורק מין תרכובת כימית שמתקשה כאשר היא מתחמצנת עם האוויר. כך יוצר הסיס קן מעוגל שעשוי ברובו מיריקות. עכשיו קחו את הקן הזה ותחזיקו אותו מעל למים חמים והנה מתקבל לכם מרק קני סיסים. כמובן שאפשר גם לצפות את המאכל במשהו מתוק והנה לנו מין פודינג נזלת כפי שתיארו אותו כבר ברשת. בכל מקרה ביאליק אמר "קן לציפור בין העצים" ולא קן לציפור בצלחת שלי, אז בואו נשאיר את המצב כפי שהוא.
מרק עוברי אדם
המאכל הבא מתעלה על שאר המנות בכמה רמות של זוועה. מדובר על מרק של עוברי אדם סיניים שעושה רעש בכל העולם. העוברים המתים מורתחים במים יחד עם בשר תרנגולת למשך 8 שעות ואמורים, על פי האמונה, לתת און גברי ללא מתחרים לאוכלים אותו. ניתן היה למצוא את המאכל במחתרת במשך שנים כאשר שם הקוד שלו היה מרק צלעות בכל מיני כפרים קטנים אבל החשיפה של עיתון "סיאול טיים" (זהירות, תמונות קשות) לא הותיר את הרשת שקטה לתופעה, שעכשיו נחקרת. התופעה צמחה עקב מדיניות הילד היחיד שהייתה נהוגה בסין במשך הרבה שנים ורק בחודש שעבר החלה לעבור רפורמות, משפחות רבות בסין מעדיפות שילדם היחיד יהיה זכר וימשיך את שם המשפחה ועל כן מוכרים עוברי נקבות בחשאי. אגב, המחיר לעובר מת? כ-70 דולר אמריקאי.
שקיק זרע של בקלה
לסיום, נסגור במנה שנחשבת בעיני האוכלים אותה במנה מפנקת שניתן לאכול אותה במצב נא או מטוגן. מדובר בשק זרע של דג קוד, אנחנו מכירים את הדג יותר תחת השם בקלה או מרלוזה. המאכל נפוץ בעיקר ביפן כמתאבן או חטיף והוא טעים כמו חמאה שנמסה לך בפה לפי המקומיים. כמובן שאתם תצטרכו לשמור על המחשבות שלכם מאוד מפוקסות בשביל לא לירוק אותו החוצה, הוא גם נחשב כמזין ביותר בגלל כמות החלבון שבו.