עוגה מחרקים (צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson)
בתיאבון|צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson

איך אתם אוהבים את עוגת השוקולד שלכם? חמה? קרה? בשכבות? שוקולד מריר או חלב? ומה לגבי עוגת שוקולד שעשויה מחרקים מרוסקים? סטודנט מאיסלנד יצר ארוחות אותן אנו אוכלים ביום-יום, והוא טוען שלא רק שהן מזינות בדיוק כמו הדבר האמיתי, גם לא תרגישו בהבדל בטעם.

הסטודנט, בוי בג'רמר אולסטיינסון, קורא לפרויקט שלו "מפעל הזבובים", ולפי ניסוי שערך בהחלט יש תוקף להצהרות שלו: בערב טעימות מיוחד אשר הפיק (בין המאכלים תוכלו למצוא "פטה זחלים" בטעם עוף, ועוגת שוקולד-קוקוס), אף אחד מהסועדים לא הרגיש בהבדל או ניחש שהאוכל שלו עשוי מעשרות חרקים.

כשסיפר להם הוא לא זכה לתגובות נגעלות כמצופה. "להפתעתי רוב הטועמים היו מסוקרנים, במיוחד הילדים. אחת הילדות התעקשה שהיא רוצה זבוב כחיית מחמד". עם זאת, הוא מודה שהיו מספר אנשים שלא היו מוכנים לגעת במנות החדשניות. 

עוגה מחרקים (צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson)
בית הגידול|צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson
עוגה מחרקים (צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson)
עכשיו מבשלים|צילום: Búi Bjarmar Aðalsteinsson

היצירות של אולסטיינסון לא נועדו להחליף לגמרי את האוכל שאתם מכירים, אלא לספק פיתרון לבעיה ההולכת ולגוברת של מחסור באוכל בכל רחבי העולם. אולסטיינסון ראה לפני כשנה דו"ח של האו"ם על חרקים אכילים, שמסביר איך אפשר להתגבר על הבעיה באמצעות חרקים. היה זה אז שהוא הקים את המפעל הקטן שלו באקדמיה לאמנות באיסלנד.

"יש במטבח שלושה אזורים. בראשון אני מגדל את הזחלים, שאוכלים שאריות. ההפרשות שלהם מתפקדות כדשן לצמחים. לאחר מכן מבשלים את הזחלים בתנור, לפני שמכניסים אותם למערבל מזון". את התערובת שהוא מקבל אולסטיינסון מערבב עם תבלינים שונים כדי שתתקבל תוצאה טעימה לחיך. אולסטיינסון טוען שהמערכת יעילה ביותר ולא יוצרת בזבוז בכלל, ולכן אידיאלית למצבים בהם יש מחסור באוכל. לדבריו יש בזחלים חלבונים, שומן וחומרים מזינים בדיוק כמו שיש בבשר.

אם הצלחתם לשמור על ראש פתוח עד עכשיו, אתם מוזמנים לעבור לשלב הבא ולצפות בסרטון שמתאר את ההכנה של כל היופי הזה:

(מקור)