מדענים גילו את נגיף הקורונה ברכיכות שחיות מול חופי צפון-מערב ספרד: במחקר שנערך באוניברסיטת סנטיאגו דה קומפוסטלה, גליסיה, התגלו שרידים של הווירוס הקטלני במספר קבוצות של צדפות המוגשות למאכל.

המחקר נערך על ידי מדענים באוניברסיטה שבוחנים בשנים האחרונות דרכים למנוע הידבקות בנגיפים שמועברים באמצעות חלקיקי צואה. זמן קצר אחרי התפרצות המגפה, כשהתברר שנגיף הקורונה יכול להדביק באמצעות חשיפה לחלקיקי צואה, חוקרים החלו לבצע בדיקות במערכות אקולוגיות הסמוכות למקורות שפכים שמוזרמים לים. עד מהרה, התברר שאוכלוסיית הרכיכות המקומית נדבקה גם היא בנגיף.

ממצאי המחקר נחשפו בכנס הלאומי השני לענייני Covid-19 שנערך בספרד. על פי הנתונים, אמנם נמצאו ברכיכות שרידים של הנגיף, אך לא בכמות שמספיקה בשביל להעביר אותו לצאצאיהם או להדביק אחרים. מהבחינה הזאת, נקבע כי אכילת הצדפות אינה מהווה סיכון להידבקות בקורונה.

למרות המסקנות המעודדות של המחקר, מדענים ואיגוד הדייגים של מועצת מיניו ממשיכים לבחון את השפעת המגפה העולמית על המערכת האקולוגית מול חופי צפון-מערב ספרד. נכון לעכשיו, לא ברור אם בעלי חיים ימיים נוספים שחיים באזור הושפעו מהתפרצות המגפה במדינה – שהוגדרה רק לפני כשנה כאחד ממוקדי ההתפרצות הגדולים בעולם.

לאורך השנה האחרונה התקבלו מספר רב של דיווחים על מקרי הידבקות של בעלי חיים בנגיף הקורונה – רובם כתוצאה מחשיפה לאדם חולה. על פי הפרסומים של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן, רוב בעלי החיים שנדבקו בנגיף היו חיות מחמד (בעיקר חתולים וכלבים), אך היו גם מקרי הידבקות של בעלי חיים אקזוטיים מגני חיות (כמו אריות, נמרים, גורילות).

באפליקציית איזי ריכזו את כל המקומות בהם תוכלו לעבור בדיקת קורונה: