הידעתם? המין האנושי, נכון לרגע זה, חקר רק חלקים מזעריים משטחי האוקיינוסים על פני כדור הארץ (5% ליתר דיוק). על כן, צוות חוקרים ערך ניסוי בקרקעית מפרץ מקסיקו במטרה לבחון האם שוכנים במצולות יצורים שטרם התגלו – והממצאים היו מרתקים.
המחקר, שבוצע על ידי צוות מאוניברסיטת לואיזיאנה, בחן מה יקרה לגופה של אליגטור על קרקעית הים. לצורך כך, הם לקחו 3 גוויות של הטורף האימתני והטביעו אותן במפרץ באזור שעומקו מוערך ביותר מ-6,000 רגל (יותר מ-1,800 מטרים). לטענתם, הגופה הראשונה נטרפה תוך פחות מיממה.
האליגטור הראשון נטרף על ידי להקת "איזופודים" (שווה-רגלאים), אשר מוכרים גם בתור "אוכלי הנבלות של קרקעית הים", כמו גם שרצים אחרים. מעבר לזה, נראה בקרקעית גם דג שחור ובלתי מזוהה שאכל את שרידי האליגטור.
שרידי האליגטור השני נטרפו לאורך תקופה של 51 ימים כשבסופו של דבר, כל שנותר ממנו היה רק השלד. "זה מאוד הפתיע אותנו שנשאר רק השלד", סיפר קרייג מקליין, אחד החוקרים, בריאיון לאתר Atlas Obscura. השלד אז נשלח לבדיקות מעבדה ושם זיהו עליו סימני נשיכה של זן מיוחד של תולעים טורפות שחיות במצולות. לטענת מקליין, זו הפעם הראשונה שהתולעים האלו זוהו באזור מפרץ מקסיקו. למרות זאת, זה היה האליגטור האחרון שהוביל לתגלית המשמעותית ביותר.
מקליין ועמיתיו סיפרו שגוויית האליגטור האחרונה נעלמה לחלוטין. למעשה, כל שנותר באזור שבו הטביעו את הגופה היה שקע גדול בחול. חוקרים אז סרקו את האזור, לפני שמצאו את אחת המשקולות של האליגטור כ-10 מטרים מהמוקד שבו השאירו את הזוחל המת.
הסברה הרווחת כעת היא שטורף עצום שטרם התגלה סחב את גופת האליגטור בשלמותה ואכל אותה הרחק משם. על פי ההערכות, מדובר בכריש עצום או דיונון אימתני. "מעולם לא ראיתי דיונון שמסוגל לאכול אליגטור בשלמותו וגם לא הייתי רוצה להיות בספינה שתמצא אותו", סיפר מקליין. כעת, החוקרים מקווים להמשיך את הניסוי ובפעם הבאה, להטביע באזור גופה של לוויתן ולראות מה קורה.