כמשסתכלים באתרי האינטרנט ובעיתונים אי אפשר לדעת אם התמונות שנגלות לפנינו הן אמיתיות או שקריות. בעזרת הטכנולוגיה אפשר לשנות ולשפץ כל תמונה, וצלמים, אומנים ויוצרים לא מהססים להשתמש במה שיש למחשבים ולתוכנות העריכה להציע. גלריית התמונות שלפניכם לא מציגה תמונות ערוכות בפוטושופ, אלא תמונות אמיתיות מהחיים.
ב-2010 התקיים פסטיבל תחפושות מיוחד לכבוד כריסמס בסן פרנסיסקו. הבחורה שבתמונה לא נצבעה שחור לבן, לפחות לא בעזרת המחשב. כדי ליצור את האשליה, הצעירה לבשה תחפושת סנטה קלאוס בצבעי שחור לבן, חבשה פאה אפורה, עדשות מגע תואמות וצבעה את פניה בגווני אפור.
אל תנסו לרענן את העמוד, זו אינה תקלה, אלא תצלום של רהיט איטלקי משובח מגולף באופן יצירתי. ארון זו נוצר על-ידי האדריכל פרוצ'יו לביאני, תחת הכותרת "Good Vibrations Storage Unit". בהחלט גוד וייבס.
העצים החצי-אדומים הם תוצאה של זליגת חומרים כימיים ממפעל אלומיניום על אדמת יער בהונגריה. שנים עברו מאז הדליפה ההרסנית, ועוד נותרה ההשפעה הצבעונית שיוצרת אשליה מרתקת.
היצירה המתעתעת הזו שייכת לאמן ז'ורז' רוסה. ביצירותיו הוא צובע חלקים מסויימים של מבנים נטושים העומדים בפני הריסה וכך יוצר את האשליה.
זה אולי נראה כמו דמות בסרט מצוייר, אבל הזבוב שבתמונה והמשקפיים שלעיניו - אמיתיים. אלו משקפיים ברוחב שני מילימטרים שהורכבו לעיני זבוב בית, אותם יצרו מדענים בכדי לקדם מכונת לייזר מיוחדת המייצרת גאדג'טים קטנטנים כמו זה.
התמונה הזאת צולמה על ידי הצלם הישראלי אריק כפיר, תוך שימוש בטכניקת צילום במהירות גבוהה. הצלם הקליק בדיוק כשטיפת המים זלגה אל מול המפה שברקע ויצרה מעין גלובוס מימי.
חתיכת נייר ענקית שיצאה מחוברת קומיקס ונכנסה לתמונה? לא - זה פסל ענק עשוי פלדה על גבעה בניו זילנד, שהצליח לבלבל אותנו.
החגב הורוד לא נצבע בפוטושופ, צבעים כאלו באמת קיימים בטבע! מצב זה מכונה אדמוניות יתר, וזוהי מוטציה גנטית חריגה ולא מאוד מוכרת למדע שנגרמת על ידי גן רצסיבי הדומה לזה הגורם ללבקנות.
הגולש הכסוף הוא גיבור-על המופיעה בחוברות הקומיקס ארבעת המופלאים. זו אינה דמות קרטון שלו בתמונה שלפניכם, אלא ציור גוף מדוייק ומרשים. ניתן לראות בתקריב את הפנים מאחורי הציור.
(מקור)