סין זכתה בלא מעט מדליות באולימפיאדה האחרונה בלונדון, וזה לא במקרה - הסינים לא משאירים דבר ליד הגורל. הדור הבא של האתלטים הסינים כבר מתאמן למשחקים הבאים, ולבאים באים, ואפילו לאלה שאחריהם, באקדמיות ספורט מיוחדות הפזורות ברחבי המדינה.
במתקנים המיוחדים, דוגמת בית הספר לספורט פוג'ו שבפרובינציית פוג'יאן, ילדים מתחילים להתאמן במשך שעות על בסיס יומי כבר מגיל ארבע.
רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק
בבית הספר הספורטיבי בוחרים בפינצטה ילדים מוכשרים ומאמנים אותם בקפדנות, כל אחד בתחומו. האתלטים הקטנים נאלצים לעבור אימונים נוקשים, מאימוני ירי בחץ וקשת, שחיה ואפילו איגרוף.
בתי הספר הוקמו במלהך שנות החמישים של המאה הקודמת, כדי לקדם ולבסס את מיומנויות הספורט של סין, וההצלחה של המדינה בתחרויות בינלאומיות מבטיחה את המשך התנהלותם של האימונים המפרכים על פי השיטה הנוקשה.
למרות המקצוענות הרבה של בית הספר, פוג'ו נחשב כבית ספר "חובבני", מכיוון שהילדים בו הולכים גם לשיעורים רגילים לפני האימונים. תלמידים עם פוטנציאל גדול מועברים לבתי ספר מקצועיים, והמצטיינים מקודמים אף לנבחרות מקומיות ולאומיות.
בערים גדולות כמו שנחאי, לכל מחוז יש לפחות בית ספר אחד יעודי לספורט המציע התמחויות בהתעמלות, כדורעף, בדמינטון, אתלטיקה, סיף, שחיה, הרמת משקולות והיאבקות.
למרות שבתי הספר מסוג זה נחשבים למרכיב חשוב בהצלחה הבינלאומית של סין בעולם הספורט, לא הכל הולך להם חלק. בשנים האחרונות מספר בתי ספר מיוחדים סובלים ממחסור במתקנים ובציוד מתאים, וכתוצאה מכך קיימת ירידה בכמות התלמידים המצטרפים.
(מקור)