1. פוגו (דג אבו-נפחא)

נאכל ב: יפן

הכבד והאיברים הפנימיים שלו מכילים טטרודוטוקסין, רעל קטלני לבני אדם. בין 1996 ל-2006 דווח על 44 מקרי הרעלה. ב-2015, חמישה גברים מתו אחרי שאכלו כבד פוגו מבושל.

 

2. צפרדע

נאכל ב: נמיביה

במדינות אפריקאיות אוכלים לעיתים קרובות את הצפרדע כולה, ולא רק את הרגליים. הצפרדעים מכילות מגוון רעלנים. הצעירות שבהן קטלניות יותר, ויכולות לגרום לאי-ספיקת כליות, שנגמר במוות.

 

3. אאקי

נאכל ב: ג'מייקה

הפירות האלה מכילים גרעינים שחורים ובהם הרעל ההרסני היפוגליצין. ב-2011 נרשמו 35 מקרים של הרעלת אאקי בג'מייקה. בכל שנה, אחד מכל 1,000 איש בקריביים מורעל מאכילת הפרי.

 

 

4. סאנאקג'י

נאכל ב: קוריאה

התמנון, שנאכל בדר"כ ללא בישול, חונק למוות 6 אנשים בממוצע כל שנה. מקובל לוודא שלועסים היטב לפני שבולעים אותו, כי כריות ההצמדה שעל זרועותיהם שומרות על יכולת ההידבקות שלהן גם לאחר מות החיה הימית.

 

5. צדפות דם

נאכל ב: סין

בערך 15% ממי שאוכלים את הצדפות האלה נדבקים בצהבת A, צהבת E, טיפוס ודיזינטריה. הצדפות מורתחות לשניות ספורות בלבד לפני ההגשה.

 

 

6. קאסו מארזו

נאכל ב: איטליה

הגבינה הזאת לא רק רקובה, היא מכוסה בתולעים. בדרך כלל אוכלים אותה על לחם, כלומר - אם יש לבן אדם אומץ לאכול את הדבר הזה. הבעיה היא, חוץ מכמה שזה דוחה, שהזחלים מסוגלים לכרסם דרך דפנות הקיבה ולגרום לבעיות בריאותיות קשות.

 

 

7. אציזן קוראג'ה

נאכל ב: יפן

למדוזות האלה איברים רעילים, ומזונן העיקרי הוא דגי טונה. הן סיכנו את שוק הטונה המקומי, ולכן היפנים הפכו את המדוזות האלה למעדן. אבל כדי לאכול אותן בלי להסתכן, חשוב להקפיד ולהסיר את כל האיברים הרעילים מראש.

 

8. פאנגיום אדולה

נאכל ב: דרום-מזרח אסיה

הפירות המשונים האלה מכילים ציאניד, וידועים גם כ"פרי הבחילה". בטוח לאכול אותם רק אחרי שהורתחו בלי הקליפה, ויש גם מי שלפני האכילה מרתיחים אותם וקוברים אותם בעלי בננה ואפר לחודש שלם. ג'סט אין קייס.

 

9. אפסיח

נאכל ב: מצרים

הדג מותסס ונאכל בפסטיבל האביב שאם-אל נאסים. בזמן ההכנה, הדג מיובש בשמש ואז מותסס במלח משך שנה שלמה. כל שנה, מצרים רבים נשלחים לביה"ח אחרי שהורעלו מהדג. למה הם ממשיכים לאכול את הרעל הזה? מאותה סיבה שאנחנו אוכלים סופגניות עמוסות בהתקף לב.

 

10. קסאווה

נאכל ב: דרום אמריקה

השורש הזה מכיל ריכוז גבוה של לינמארין, חומר שהופך לציאניד בקיבה אם נאכל חי. ב-2005, 27 ילדים מתו אחרי שאכלו מהשורש, שהוגש כחטיף בבית הספר. 

 

11. מוח של קופים

נאכל ב: אסיה

המנה המוכרת הזו יכולה לגרום למוות, משום שהמוח עלול להכיל מחלה נדירה בה נדבקים בני אדם, בשם קרויצפלד-יעקב. זו מחלה ניוונית שבה חלבון לא תקין שוקע ברקמת המוח וגורם להרס של תאי עצב.

 

סליחה, אבל אם רציתם רשימת מאכלים טובה לארוחת שבת, אז אתם במדור הלא נכון חברים.