"יום שישי הטוב" הוא אחד החגים המשמעותיים ביותר בלוח השנה הנוצרי, שכן הוא מסמל את היום שבו ישוע עבר את מסע הייסורים שלו לפני שהוא נצלב על גבעת הגולגתא שבירושלים. חלק מהמאמינים נוהגים לצום ביום הזה, אחרים עורכים טקסי שחזור של הצליבה – ואז יש אנשים כמו רובן אנג'י, שנוטים להקצין את מסורת החג באופן שנוי במחלוקת.
ביום שישי האחרון, הוא עבר בפעם ה-33 את מסע הייסורים שלו בסן פדרו, אשר באיים הפיליפיניים. בגיל 58, הוא סחב צלב העץ הענקי לאורך הכפר שלו ובסופו של דבר נצלב למשך 5 דקות באמצעות ארבעה יתדות באורך של כ-10 ס"מ (אחד בכל גפה).
LOOK: 58-year-old Ruben Enaje said his life has been blessed since he volunteered to be crucified every Good Friday in 1986 in San Fernando, Pampanga | @RexRemitio pic.twitter.com/NKFvOxsl3n
— CNN Philippines (@cnnphilippines) April 19, 2019
LOOK | Penitent Ruben Enaje screams in pain as he reenacts the crucifixion of Jesus Christ by having himself nailed to a wooden cross in San Pedro Cutud, San Fernando City, Pampanga on Good Friday (April 19, 2019). It is the 33rd time he is nailed to a cross. ��: Joey Razon pic.twitter.com/m1vvth5ooP
— Phil News Agency (@pnagovph) April 19, 2019
שחזורי הצליבות הם תופעה יחסית שכיחה בדרום-מזרח אסיה ולמרות זאת, היא מוגדרת כבזויה על ידי הכנסייה הקתולית. על פי הדיווחים של כלי התקשורת בבריטניה, גורמים מן הכנסייה הגדירו אותה בעבר בתור "מיותרת" ואפילו כ-"פרשנות מעוותת של האמונה" – אך בעיני המאמינים המקומיים מדובר במסורת לגיטימית ארוכת שנים.
"זו מסורת קשה, אבל מתגמלת מאוד", סיפר כריסטיאן אונג בן ה-16, אחד האנשים הצעירים ביותר שהשתתפו בטקס. כמו בני משפחתו לפניו, הוא התנדב להשתתף בטקס השחזור ומאמין שבסופו הוא התנקה מכל החטאים שלו.
Screaming Catholic devotees nail themselves to wooden crosses for Good Fridayhttps://t.co/rCJFWL1oCX pic.twitter.com/FlRukgRJPs
— Daily Mirror (@DailyMirror) April 19, 2019
רוג'ר אקינו, בן ה-59 ואחד מראשי הכפר סן פדרו, התייחס לביקורת שמופנית כלפי המארגנים והמשתתפים בטקס ואמר שמדובר במסורת הייחודית שלהם. "אנשים צריכים להבין שמה שאנחנו עושים זה המסורת שלנו שקיימת המון שנים", הוא סיפר. "אנחנו תמיד מתפללים לחוסן, לבריאות בני משפחתנו ולברכת האל – ואנשים צריכים לכבד את זה".