"החוויה הראשונה הייתה מאוד מוזרה בשבילי. זה היה כמו חלום ממש עוצמתי, רק שהוא היה הרבה יותר מציאותי מכל חלום שאי פעם היה לי": בעבר כבר כתבנו ב-HIX על כל מיני חוויות מסתוריות שמביאות את האדם לעולמות שקיימים כביכול מעבר לקיום המציאותי שלנו, בין אם זה הזיות מבהילות בזמן שיתוק שינה, מעברים לחלומות צלולים, חוויות חוץ-גופיות ואפילו חוויות על סף מוות. אף על פי כן, אנחנו מודים שתופעת ה"שיפטינג" (או Shifting Reality) תפסה אותנו מאוד מופתעים.

אם להגדיר את זה בפשטות: "שיפטינג" היא פעולה שבה אדם משחלף את המציאות הנוכחית שלו (ה-Current Reality, או CR) במציאות אחרת, זו שמוגדרת בתחום בתור המציאות הנחשקת (ה-Desired Reality או DR) – השיטה? טכניקות של דמיון מודרך, דרכים לעורר חלומות צלולים ואולי מעט היפנוזה. אלו שחוו את התופעה בעצמם מעידים שאפשר להגיע בעזרתה לכל מקום שאפשר להעלות על הדעת, בין אם מציאותי או בדיוני. אחרים יעידו שהצליחו בעזרתה לפגוש באופן אישי דמויות שונות. ואז יש את אלו שניצלו את הטכניקה בשביל לפגוש דמויות מהיקום של סדרת ספרי הארי פוטר.

@f1za_

##shiftingrealities ##shifting ##shiftingmethods

♬ original sound - Fiza

הלן, בת 15 מאירלנד, סיפרה בריאיון לאתר האינטרנט Vice שהיא נתקלה בתופעת ה"שיפטינג" לראשונה אחרי שראתה סרטונים בטיקטוק. "זה מאוד בלבל אותי בהתחלה אבל גם מאוד עניין אותי", סיפרה. "היום אני יכולה להעיד שיש לי הבנה הרבה יותר עמוקה של התופעה בגלל שחוויתי אותה בעצמי".

הלן ממשיכה: "'שיפטינג' דורש ממני לא מעט תכנון. אני אוהבת לכתוב לעצמי ממש תסריט בטלפון הנייד ומשננת אותו כדי שהחוויה שלי ב-DR תהיה הכי קרובה לאידיאל שלי שהצבתי לעצמי. התסריט נועד להפוך את כל התהליך להרבה יותר פשוט עבורי. הוא היסודות של כל החוויה. אני יכולה נניח לתסרט את זה שאני מגיעה להוגוורטס ושדראקו מאלפוי הוא החבר שלי, או שהוא מפלרטט איתי – ואז זה באמת קורה".

"אני הולכת למציאות הנחשקת שלי. אני הולכת למציאות הנחשקת שלי"

אנשים שחוו "שיפטינג" נוהגים לומר ששתי דרכים הפופולריות ביותר לעורר את החוויה הן שיטת ה-Raven (עורב) ושיטת ה-Alice in Wonderland (אליסה בארץ הפלאות). על פי שיטת ה-Raven, עלייך לשכב במיטה בתנוחת "כוכב ים" (גפיים מתוחות לצדדים ולא נוגעות אחת בשנייה), לספור עד 100 ולדמיין את ה-DR שלך. על פי הטכניקה השנייה, עלייך לדמיין בחוזקה איך אתה רודף אחרי מושא העניין שלך ב-DR (נניח במקרה של הלן, דראקו מאלפוי) או ה-DR בעצמו ובשלב מסוים, אפילו לקפוץ יחד איתו אל תוך מחילת ארנב.

סקירה קצרה של טיקטוק מראה שיש אינספור סרטוני הדרכה לתופעה, חלקם עם מאות אלפי צפיות ואחרים עם מיליוני צפיות, בהם משתמשים נותנים טיפים משלהם בשביל לעורר "שיפטינג". משתמשת אחת מסבירה: "דרך שמקלה עליי את כל התהליך היא להתחיל את היום שלי ממש מוקדם ואז בצהריים, לתפוס תנומה קלה. חלק מהחוויות הכי פרועות שלי היו ככה". משתמשת אחרת מוסיפה גם היא: "שיטת ה-Raven עובדת הכי טוב כשאתם קצת עייפים, אבל לא יותר מדי עייפים – אחרת אתם פשוט תירדמו במיטה. זה קרה לי הרבה. חשוב מאוד לזכור, ברגע שאתם מסיימים לספור עד 100 תחזרו על מנטרה שקבעתם לעצמכם מראש. לדוגמא: 'אני הולכת למציאות הנחשקת שלי. אני הולכת למציאות הנחשקת שלי. אני הולך למציאות הנחשקת שלי'".

בעקבות הפופולריות של "שיפטינג" ברשת, רבים טענו שעולה מהעדויות שמדובר למעשה בחלומות צלולים ואולי אפילו שיתוקי שינה. למרות זאת, אלו שחוו את התופעה טוענים שהיא עוצמתית הרבה יותר מכל חלום שאי פעם היה להם – לטוב ולרע. משתמשת אחרת, שסרטון ה"שיפטינג" שלה נצפה מאות אלפי פעמים ברשת החברתית, העידה כיצד חוויה אחת הייתה מבהילה כל כך שהיא התקשתה לחזור לישון.

"אני זוכרת ששכבתי במיטה והרגשתי שאני ממש קרובה, אבל אז שמעתי קולות", כתבה. "בזמן ששכבתי בחדר שמעתי קול נמוך אומר לי: 'בואי אחרי. את כל כך קרובה, את כל כך קרובה'. התעוררתי במיטה ולא יכולתי לחזור לישון". בסרטון אחר, אפשר לשמוע משתמשת מדברת כאילו היא מאבדת כל אחיזה במציאות. "חוויות ה'שיפטינג' שלי גורמות לי לתהות לגבי ה-CR שלי", ציינה. "כלומר, אם ה-DR שלי הוא אמיתי בשבילי, אז יכול להיות שה-CR שלי מציאותית בשביל מישהו אחר? ואם כן, האם הוא יכול לשנות פה דברים בהתאם לתסריט שלו?". אף על פי כן, מסתמן שחוויות "שיפטינג" שליליות הן תופעה נדירה ושברוב המקרים, המעבר אל ה-DR והשהייה בו היא דווקא חוויה מאוד חיובית.

מה זה "שיפטינג" באמת?

גרייס וורוויק, פסיכותרפיסטית עם מומחיות בהפרעות שינה, טוענת שמדובר למעשה במה שמוגדר בתחומה בתור "חוויה טרנסלימינלית" שבדומה לחלומות צלולים, לוקחת את התודעה של האדם למחוזות שנמצאים כביכול מעבר לקיום הממשי. וורוויק מסבירה: "חוויות טרנסלימינליות מתחוללות לרוב כשהתודעה רגועה מאוד. לדוגמא, כשאתה ער אבל ממש עומד להירדם. מה שהופך 'שיפטינג' לחוויה כזו היא העובדה שבהרבה סרטוני הדרכה מדברים על זה שאתה צריך להיות רדום מעט בשביל לעורר את החוויה, או שאתה סופר עד 100 – אולי הטכניקה המפורסמת ביותר להרגעת התודעה".

וורוויק מוסיפה שלטעמה "שיפטינג" מובדלת מחוויות טרנסלימינליות אחרות בגלל אלמנט התסריט שמשולב בה. "התסריט, כפי שהוא מוכר בתחום, הוא טכניקה מעניינת שבאה לידי ביטוי יותר בדמיון מודרך", היא מוסיפה. "מסתמן שבעזרתו אפשר למקד יותר את החוויה ולהגיע באמצעותה למקומות ספציפיים ואפילו לתקשר עם דמויות שונות – להבדיל מחלומות צלולים".

@kayliz444

PT.2 to PT.1 lol dracos a perv sometimes ##dracomalfoy ##draco ##shifting ##shiftingrealities ##desiredreality ##hogwarts ##shiftingstories ##dracotok

♬ Sneaky Snitch - Kevin MacLeod

מייבי, בת 15 מפלורידה, סיפרה כיצד גם היא נסחפה אל התופעה ומצאה את עצמה רודפת אחרי דמויות מהארי פוטר בדרכה להוגוורטס. "מאז שהייתי ילדה חוויתי חלומות צלולים והמעבר ל'שיפטינג' הרגיש לי טבעי לחלוטין", סיפרה. "התחלתי לעשות את זה כשהייתי בערך בת 14 וזה מרגיש ממש כמו החיים האמיתיים. אמנם חציתי את הגבול להוגוורטס רק פעם אחת, אבל זה היה ממש כיף. רקמתי קשר חברות עמוק עם דראקו. זה היה מושלם".

לאורך השנים האחרונות התגבשה לה קהילה קטנה בתחום השיפטינג של אנשים שהפכו את העולם הבדיוני של הוגוורטס ל-DR שלהם. בדומה למייבי והלן, דראקו מאלפוי הפך לדמות נחשקת עבור רבים. "תמיד הזדהיתי מאוד עם בית סלית'רין ותמיד היה לי קראש על דראקו", סיפרה אליסון, בת 18 מלוס אנג'לס. "כשאני מגיעה ל-DR שלי, אני לרוב מרגישה את הגפיים שלי רועדות ואת המחשבה שלי מרחפת. מעבר לזה, אני יכולה לשמוע אנשים מדברים אליי מהמציאות הנחשקת – בעיקר את דראקו".


על אף שרוב חוויות ה"שיפטינג" מסתמנות כחיוביות, וורוויק מדגישה שחשוב להיות זהירים כש"מטיילים עם התודעה בעולמות משונים". היא מסבירה: "עבור רבים, 'שיפטינג' זה פשוט הצעד הראשון בעולם מופלא של חוויות טרנסלימינליות, אבל חשוב להיזהר. הייתי ממליצה לפנות לסיוע, בין אם רפואי או פסיכולוגי, ברגע שהחוויות הללו מעוררות בכם פחד, מפריעות לשינה תקינה או אפילו מערערות את תפיסת המציאות שלכם. כמו כן, הייתי ממליצה לפנות לעזרה אם אתם מוצאים את התודעה שלכם גולשת למקומות אחרים גם מחוץ לאותן חוויות 'שיפטינג'".