אורגזמה היא חוויה מיוחדת במינה שרבים מתקשים לתאר אותה ותוהים מה יש ברגע השיא הזה שמספק לנו עונג כה מיוחד. מומחה למדעי המוח החליט להסביר את התהליך אחת ולתמיד כדי להבין מה באמת קורה למוח שלנו בזמן אורגזמה – וגילה כמה דברים ממש מפתיעים.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

למרות שנים על גבי שנים של מחקרים, המדע לא הבין לחלוטין מה עומד מאחורי שיא החוויה המינית – עד היום. אדם ספרון, מומחה למדעי המוח מאוניברסיטת נורת'ווסטרן בארה"ב מיפה כיצד הגירוי משנה את הפעילות המוחית שלנו. הוא מצא שגירוי מיני ממקד את הנוירונים שלנו כך שאנחנו נכנסים למצב של טראנס וחוסמים כל דבר אחר כדי לאפשר לנו להתרכז בתחושה בלבד. למעשה, אנחנו מאבדים מודעות עצמית וסביבתית לרעשים וריחות שמסביבנו ונכנסים למצב הכרתי אחר.

מחקרים קודמים של ד"ר ספרון התמקדו בבסיס הנוירולוגי של העדפות מיניות. לטענתו, חקר האורגזמה קשור לעבודותיו הקודמות כיוון שמדובר בגמול מאוד עצמתי, שעשוי במידה רבה להשפיע על ההעדפות המיניות שלנו. הוא מסביר לאתר הדיילי מייל, "לפני מחקר זה, ידענו אילו אזורים במוח מופעלים בזמן אורגזמה וידענו רבות על הגורמים ההורמונליים והנוירוכימיים בחיות, אבל לא ידענו באמת למה אורגזמה במהלך קיום יחסי מין מרגישה כך". מחקר זה מספק פרטים מכניים רבים שהיו חסרים לנו לפני כן".

למעשה, אין גירוי טבעי אחר שיכול לגרום לנו להגיע למצב כזה מתקדם של ריכוז, הדומה לטראנס. אז איך בעצם זה קורה?

עוד ב-mako בריאות:
>> חופפים במים חמים? אתם הורסים לעצמכם את השיער
>> מה עושים כשלא מצליחים להירדם?
>> לוקחת גלולות? יש מצב שתישארי רווקה 

ד"ר ספרון בחן מחקרים ומאמרים שנעשו במשך שנים רבות כדי לבנות מודל המתאר כי פעילות מינית קצבית ככל הנראה משפיעה על קצב המוח. המודל שלו מראה שגירוי תאי עצב מסוימים בדרך מסוימת ובמהירות מסוימת – ממקד את הנוירונים במוח שלנו. עם הזמן, הנוירונים מתחילים לסנכרן את הפעילות שלהם כשלבסוף, עם הגירוי נמשך מספיק זמן – סנכרון זה יכול להתפשט לשאר המוח ולגרום לנו להתמקד בצורה יוצאת דופן.

אישה מתענגת (צילום: PhotoMediaGroup, Shutterstock)
אורגזמה מכניסה אותנו לטראנס|צילום: PhotoMediaGroup, Shutterstock

מה משותף לאורגזמה, התקפים וריקוד?

להפתעתו של ד"ר ספרון, הוא מצא קווי דמיון רבים בין אורגזמה, התקפים, מוזיקה וריקוד. מה משותף לכולם? ארבעתם מציפים את הערוצים החושיים באמצעות קצב.

"סינכרוניזציה היא חשובה כיוון שנוירונים מגיבים יותר כאשר הם מגורים מספר פעמים בתוך טווח זמן מסוים", מסביר ד"ר ספרון. "אם לא, האותות דועכים, כחלק ממנגנון איפוס במוח". בעקבות זאת, הוא הסיק שקצב הוא מנגנון חיוני בהגעה לשיא ההתרגשות המינית, הלא היא האורגזמה. לטענתו, מחקר זה יכול לסייע לאנשים לשפר את התפקוד המיני שלהם ולעודד אנשים להתמקד יותר בצדדים הקצביים של הפעילות המינית. מי ידע שחוש קצב הוא חיוני לחיי המין שלנו?  

(מקור)

>> צפו: האם שעון החורף משפר לנו את הסקס?