סקס לא תמיד בא בכזו קלות כפי שאוהבים להציג על מסך הקולנוע והטלוויזיה. לפעמים, במיוחד כשאנשים נמצאים בקשר ממושך, חיי המין נתקלים בקשיים. כל אחד יכול למצוא את עצמו מתמודד עם קשיים בחיי המין, אבל זה לא בהכרח אומר שאתם לא אוהבים אחד את השני. קיימים המון גורמים המשפיעים על החשק המיני ועל ההנאה מסקס ולפיכך גם המון סיבות למה בתקופה האחרונה זה פחות עובד לכם. הנה מה שיש למומחים להגיד בנושא, כולל כמה פתרונות יעילים במיוחד.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אתם או בן/בת הזוג סובלים מבעיה שגורמת לסקס לכאוב

ישנן הרבה בעיות בריאותיות שיכולות להוביל לכאבים בזמן קיום יחסי מין או לחוסר נוחות מצדכם או מצד הפרטנר שלכם. לפי ג'סה זימרמן, סקסולוגית מוסמכת, ישנם כמה גורמים בריאותיים לכאב בזמן סקס, כולל בעיות בעור, בעיות אוטואימוניות, כאב כתוצאה מיתר תאי עצב, אנדומטריוזיס ווגיניזמוס. וגיניזמוס היא בעיה המתאפיינת בהתכווצות לא רצונית של שרירי הנרתיק בזמן חדירה, עקב חרדה מחדירה ומהכאב שהחדירה עשויה לגרום לו. התכווצות שרירי הנרתיק גורמת גם היא לכאבים. מומלץ להיוועץ ברופא או גורם מקצועי אחר שיכול לסייע לטפל בבעיה ולמצוא דרכים להקל את הכאב.

>> והנה עוד בעיות בריאותיות שמשפיעות על חיי המין

דעתכם מוסחת בעניינים אחרים

החיים מלאים לחצים ולכן רק הגיוני שאתם או הפרטנר שלכם סובלים מסטרס שמשפיע גם על החשק ו/או ההנאה המינית. ד"ר סנאם האפיז, נוירופסיכולוגית, מסבירה ל"אינסיידר", כי זה במיוחד נכון לגבי הורים, מאחר שהורות רוויית לחצים ותובענית – זו בהחלט יכולה להיות סיבה לכך שאתם פחות חושבים על סקס. אם אתם מרגישים שהסטרס מונע מכם ליהנות, שתפו את בן או בת הזוג שלכם ודברו על זה. דרך נוספת לטפל בזה היא למצוא זמן לעצמכם כדי שתוכלו להירגע מכל הלחצים ולאגור אנרגיות חדשות. "לפעמים זוגות זקוקים לשינוי ולאמץ גישות חדשות דרך צעצועי מין, תנוחות סקס חדשות או אפילו להזמין חדר במלון ללילה כדי לצאת מהסביבה הרגילה שלהם", מוסיפה ד"ר האפיז.

סטרס (צילום: puhhha, Shutterstock)
למצוא זמן להירגע מהסטרס ולדבר על זה עם הפרטנר|צילום: puhhha, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> שגרה זה רע: 5 דרכים לשפר את חיי המין
>> "זה הטיפ הכי טוב שלי לחיי מין מושלמים"

ייתכן שאתם סובלים מסקסופוביה

אם רק המחשבה על קיום יחסי מין, או על אינטימיות או על כל תחושה או פעולה שקשורה לסקס גורמת לכם להרגיש חרדה או פחד, ייתכן שאתם סובלים מסקסופוביה או ארוטופוביה (erotophobia). מדובר בחרדה או פחד מפני קיום יחסי מין. בחלק מהמקרים, סקסופוביה יכולה להיגרם כתוצאה מטראומה מינית או במקרים רבים היא יכולה להיגרם גם כתוצאה מדימוי עצמי נמוך. ניתן לטפל בבעיה דרך טיפול פרטי או טיפול זוגי.

החשק המיני שלכם לא תואם

ייתכן מאוד שלאחרונה החשק המיני שלכם פשוט לא תואם. בתחילת מערכת היחסים, סביר להניח שהחשק המיני שלכם היה מתואם, אבל ברגע שבני זוג נמצאים ביחד זמן ממושך, לעתים קורה שצד אחד בקשר בעל חשק מיני מוגבר יותר מהצד השני. חשוב לציין ששינוי כזה בדינמיקה שבין הצדדים במערכת יחסים, לא בהכרח אומר שאתם או הפרטנר שלכם כבר לא נמשכים או לא אוהבים אחד את השני.

לפעמים, הכל קשור להורמונים ובמקרים רבים, מדובר בבעיה שניתן לגמרי לפתור אותה ביחד. "מטפלים יכולים לעבוד עם האדם שסובל מחשק מיני מופחת ולבדוק אם יש משהו שניתן לעשות כדי להגביר אותו", מסבירה ד"ר האפיז. "ובאמצעות טיפול, ניתן גם לעבוד עם מי שיש לו חשק מיני מוגבר יותר ולעזור להם להיות סבלניים יותר עם הפרטנרים שלהם ולדבר גם על הציפיות שלהם מסקס". עם זאת, חשוב לזכור שלכל אחד מאתנו יש חשק מיני ברמות שונות, כך שאם החשק המיני שלכם נמוך או שכלל אינכם מעוניינים במין, אין שום דבר רע בזה.