בין שאתם עובדים חיוניים למשק שהולכים כל יום לעבודה, אנשים שמצליחים איכשהו לעבוד מהבית או מובטלים וחל״תניקים שיושבים בהסגר בבית – אין ספק ששגרת היומיום שלכם לא נראית כפי שהיא נראתה לפני חודש ואפילו שבועיים. פחד, דאגה וחוסר ודאות לגבי העתיד, הכסף והבריאות הם רגשות שמלווים את כולנו, ולכן החשיבות העליונה של כל אחד ואחד מאיתנו צריכה להיות דאגה ועזרה עצמית. 

איך בדיוק עוזרים לעצמנו? פוסט אחד שהפך לפופולרי במיוחד לאחרונה ברשתות החברתיות מציע רשימה של שש שאלות שכדאי לשאול את עצמנו מדי בוקר, כאשר התשובות מסוגלות למעשה להגדיר את המשך היום והשמירה על השגרה החדשה שלנו. הפוסט הוא למעשה פתק עם רשימת השאלות, והוא שותף כבר יותר מ-100 אלף פעמים ואף תורגם לשפות שונות.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחברת הפוסט היא צלמת עיתונות מאזור סן פרנסיסקו בשם ברוק אנדרסון, שמצאה את עצמה סגורה בבית תוך כשהיא נכנסת ליותר ויותר לחצים. ״בימים הראשונים לסגר הבחנתי שהימים שלי לא מסודרים, ושאני מבלה יותר מדי זמן בקריאת החדשות ברשתות החברתיות, ושזה יוצר אצלי מתח, אז פשוט הכנתי לעצמי פתק עם דברים שאני צריכה לשאול את עצמי בבוקר על מנת לבנות לעצמי סדר יום, והדבקתי אותו על המחשב״. וזה מה שהיה כתוב בו:

שאלות יומיות להסגר

1. על מה אני אסיר/ת תודה היום?

2. עם מי אני יוצר/ת קשר או בודק/ת מה שלומו היום?

3. אילו ציפיות של ״נורמליות״ אני משחרר/ת היום?

4. איך אני יוצא/ת החוצה היום?

5. איך אני מזיז/ה את הגוף שלי היום?

6. איזה סוג של יופי אני יוצר/ת, מטפח/ת או מזמנ/ת היום?


הפתק, כאמור, צולם על ידה ועלה לרשתות החברתיות תחת הכותרת – ״למקרה שזה עוזר למישהו״. גולשים רבים החליטו להוסיף לפתק כמה שאלות משל עצמם, כמו למשל ״איזה אוכל בריא אני מבשל לעצמי היום?״ או ״איך אני דואג לחלל הפיזי שלי היום?״.

״אני יודעת שמבחינתי, אני תמיד מרגישה טוב יותר כשאני יוצאת החוצה״, מנמקת אנדרסון את השאלות שכתבה. ״יש מסלול מיוחד שאני אוהבת ופוסעת בו כשמתעוררות בעיות, ואני יודע שכשאני מזיזה את הגוף, רצה או מטפסת – זה עוזר לי. שמתי גם לב שבימים שאני לא מזיזה את הגוף (אם למשל אני מתכננת לצאת לריצה או לעשות שכיבות שמיכה ולא עושה את זה), אני מרגישה יותר חרדה ופחות סבלנות. כמו כן מצאתי שהכרת תודה היא חיסון מעולה מפני חרדה או פחד. ויש לי הרבה דברים להיות אסירת תודה עליהם״.

עוד על נגיף הקורונה:

>> אז מה הבידוד החברתי הזה יכול לעשות לנו?
>> מצוקה נפשית בזמן קורונה

באופן מפתיע, דווקא הסעיף הכי בעייתי ברשימה מבחינתה הוא הוויתור על השגרה: ״הדבר הכי קשה עבורי זה השאלה ׳מאילו ציפיות של ׳נורמליות׳ אני משחררת היום״, היא מודה. ״אני מרגישה לחץ עצמי לנצל את הזמן הזה כדי להגיע לפרויקטים שדחיתי, רשימת מטלות שזנחתי, לעבור על אימיילים וכו׳. אבל הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני חיה בתוך מגפה עולמית, שאלה זמנים קשים וכמובן שדעתי מוסחת, אז זה בסדר אם אני לא מצלמת, כותבת או מפיקה משהו. זה בסדר אם אני רק מטפלת בעצמי, בלב שלי ובשותפים שלי״.