לכל אדם יש מבנה ביולוגי ייחודי, שונה מזה של חברו, לא רק מבחינה גנטית - אלא גם בווריאציות אינדיבידואליות אינסופיות, תוצאה של מגוון היבטים, כמו: הקוד האנושי והמזג האינדיבידואלי של אותו אדם, אופן הסתגלותו והתמודדותו עם הסביבה החיצונית ומצבים נפשיים ואנרגטיים שונים אל מול לחצים סביבתיים משתנים כמו משפחה, תעסוקה וקהילה.
תורת הקוד האנושי, שפותחה על ידי לפני למעלה מ-15 שנה, פורסת באופן מדעי תפיסת אבחון יעילה ושימושית מאוד, לאבחון כל אדם בהקשר המהותי שלו – הן מבחינה נפשית והן מבחינה רוחנית.
במישור האישי: האבחון מסייע לכל אדם לזהות את החוזקות והאתגרים עמם הוא הגיע לעולם הזה, במטרה לתמוך ולדייק אותו במסע ההתפתחות האישית שלו. במישור הטיפולי: האבחון מאפשר למטפל לזהות במהירות ובדיוק רב את אופיו של כל מטופל ואת הקשיים הכרוכים באישיותו, באופן אשר מאפשר למקד ולייעל את תהליך הטיפול.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
בבסיס גישת הרפואה האינטגרטיבית המאחדת, טמונה ההבנה כי בריאות, כמו גם חולי, הינם תוצאה ישירה של יחס בין 2 פרמטריים מרכזיים: רמת המתח ורמת החיוניות באדם, קרי - בתאי גופו. בזמן שניתן למתן את רמת המתח ע"י עיבוד רגשי ותודעתי, יש צורך להעלות את רמת החיוניות ע"י שינוי הרגלי חיים - בין היתר ע"י תזונה.
תזונה ע"פ הקוד האנושי הנה תזונה מותאמת אישית, אשר לוקחת בחשבון מגוון פרמטרים (חלקם קבועים וחלקם משתנים) במטרה להתאים את המזון המדויק ביותר לאדם, ובכך להעלות את רמת החיוניות שלו, כמו הקוד האנושי והמזג של האדם, מצב נפשי, מצב אנרגטי, גיל, עונת השנה, הקוד של המזונות השונים ועוד. חשוב להבין שבדומה למערכת האנושית, גם אוכל אינו רק חומר - אלא הוא ביטוי של אינפורמציה, אנרגיה וחומר גם יחד. לכן חשוב לקחת בחשבון את כל אחד מהמרכיבים הללו ולבחון את השפעתם על מכלול האדם - הגוף, הנפש והנשמה.
כדי להבין לעומק את השפעת המזון על המישורים השונים באדם, צריכים להתעמק לא רק בתכונות המזון החומריות, כמו כמות החלבונים, הפחמימות, השומנים, המינרלים, הוויטמינים וכו', אלא גם בתכונות נוספות, כמו האנרגיה הזכרית והנקבית של המזון, העונתיות שלו, היסוד האנרגטי שלו (אש, אויר, מים, אדמה) ועוד. בנוסף לכך, יש לקחת בחשבון את צורת הבישול והשינויים שמתרחשים במזון לא רק מבחינה ביולוגית, אלא בעיקר מבחינה אנרגטית.
המבנה הביולוגי של האדם הוא המקום בו מתרחשת אינטראקציה מתמדת בין מתווכים כימיים שונים, השולחים ומקבלים סיגנלים הורמונליים, ואלו בתורם משתנים בהתאם לצרכים. כל שינוי בקרקע הביולוגית עלול לגרום לשינוי מטבולי או נפשי של האדם. ניתן להשתמש במזון כטיפול לא רק על ידי תוספת מרכיבים החסרים מהתזונה כמו ויטמינים או מינרלים, אלא גם כמקור לאנרגיה חיונית המסייעת לגוף להתמודד עם מחלות ספציפיות ולהחזיר את ההרמוניה לתאים.
מכיוון שהקרקע הבסיסית של כל אדם הינה שונה, ברור שגורמים פנימיים וחיצוניים מפעילים השפעות שונות בהתאם לאופי (לקוד האנושי) הבסיסי של כל אדם. ולכן, ע"פ גישת הרפואה האינטגרטיבית המאחדת, בעת התאמת תזונה לאדם, יש לתת תשומת לב על מכלול ההיבטים (גם הנפשיים והאנרגטיים, ולא רק הביולוגיים), בכדי להשיג בריאות גופנית, נפשית ורוחנית כאחד.
המרכז של ד"ר נאדר בוטו
מאוכל לתזונה
הבנה מעמיקה זו של הריאקציה המתחוללת בין גוף האדם למזון (מעבר להיבט הביולוגי), מסבירה מדוע לא מספיק "רק לאכול", אלא חשוב לוודא שהאוכל הופך למזון והמזון הופך לתזונה. חשוב שנזהה את הכוחות הפנימיים השייכים למבנה הביולוגי שבא לביטוי בקוד של כל אדם, ונתאים את התזונה באופן אישי, על פי המבנה הביולוגי וסיטואציית החיים הספציפית בה האדם מצוי ואשר עמה הוא מתמודד. צריך גם לקחת בחשבון את רמת יכולת ההתמודדות של אותו אדם (רמת מתח / מודעות) עם אותה סיטואציית חיים.
תזונה היא חלק בלתי נפרד מתהליך הריפוי, שמטרתו לזהות את היכולות המולדות של האדם ואת פוטנציאל הגדילה שלו, לצד מידת ההזנחה/מידת האתגר עמם האדם נדרש להתמודד. כל זאת מתוך ההבנה שכל אדם נולד ספציפית לתנאי חייו, במטרה להשלים את ההשתלמות הרוחנית שלו, לממש את הייעוד שלו וליישם את השאיפות שלו. לכן תזונה אישית מיטיבה אינה תומכת רק בגופנו, אלא גם מותאמת ותומכת את מסע השתלמותנו בחיים.
ד"ר נאדר בוטו הינו קרדיולוג ומייסד שיטת הרפואה האינטגרטיבית המאחדת. הוא יהיה בין עשרות המרצים בכנס "אוכלים בריא" שיערך ב 18-19 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים.