שום הוא גם טעים וגם בריא, אין דרך אחרת לתאר אותו. הוא ידוע ביכולותיו הרפואיות ואף נקשר למניעת מחלות לב וכלי דם, כולסטרול והתקפי לב. יש הרבה סיבות לאכול שום אבל משהו אחד הורס הכל – הסירחון שלו. הריח ממש חזק ולפעמים אף עלול להישאר גם 24 שעות לאחר שאכלנו. אז מה עושים כל חובבי השום? הולכים לחנות ירקות הקרובה ומצטיידים בתפוח, נענע וחסה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
חוקרות מאוניברסיטת אוהיו ערכו ניסוי בו התבקשו מתנדבים ללעוס 3 גרם שיני שום במשך 25 שניות, לשתות קצת מים ואז לאכול מגוון של מאכלים שנחשבים יעילים בהעלמת הריח. לאחר מכן, החוקרות בדקו את הבל הפה של המתנדבים וניתחו את כמות החומרים הכימיים הנדיפים האחראיים לניחוח השום המצויה בכל אחד מהם. הם מצאו שהמזונות היעילים ביותר הם נענע, תפוח וחסה, כאשר התפוח והחסה הפחיתו את כמות החומרים הנדיפים ב-50 אחוז או יותר, בהשוואה לשאר המאכלים.
עוד ב-mako בריאות:
>> כך תקבלו את הישבן המושלם ב-4 שבועות בלבד
>> לא תאמינו מה הרבה סקס יכול לעשות לכם
>> מה הפסיכולוג שלכם באמת חושב עליכם?
גם נענע גם סוכריית מנטה
אך המנצחת הגדולה מכולם הייתה הנענע, שנמצאה הכי יעילה בהפגת הריח הלא נעים. מה עושים איתה? לועסים. אם אתם חושבים שמיץ תפוחים יעזור להעלים את הריח, הוא אמנם יעשה משהו, אבל לא יהיה יעיל כמו ללעוס תפוח (וזה תקף גם לגבי נענע וחסה). מה הופך אותם ליעילים כל כך בסילוק הריח? שני מנגנונים אחראיים לכך; אנזימים, המצויים במזונות לא מבושלים המסייעים להעלמת הריחות, ופנולים (תרכובות אורגניות) האחראיים לחיסול החומרים הנדיפים בשום.