שמישהו יתקשר לאייל שני, הכרובית סוף סוף מקבלת את הרגע שלה בספוטלייט. אחרי שהוצאנו את מיטב כספנו על האקס מן של עולם התזונה - הסופר-פודס - תזונאים מרחבי העולם מעודדים אותנו להניח רגע בצד את הקייל, האסאי וזרעי הצ׳יה ולחזור לחומר גלם פשוט יותר להשגה - הכרובית הכל יכולה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הכרובית מאיימת לא רק להחליף את מאכלי העל באור הזרקורים, אלא גם להחליף את האבוקדו ככוכבת החדשה של צילומי האוכל באינסטוש ומתחילה לחלחל לבתי קפה אופנתיים.

עוד ב-mako בריאות
>> מרחה שמן ארומטי, השתזפה והתוצאות מצמררות
>> הדברים שאסור לחולי פסוריאזיס לאכול
>> שיגעון הכורכום: תרופת פלא או טרנד מסוכן?

זה בטח לא יפתיע את אוהבי האכילה הנקייה או חובבי הרו-פוד. באזורים התזונתיים האלה, הכרובית משמשת הרבה פעמים כדי להחליף פחמימה - מגררים אותה לתחליף בורגול, אורז או מועכים לפירה. ברשת הסופרים האמריקאית טריידר ג׳ו אפילו התחילו למכור אורז כרובית בשקית, שלא תצטרכו להכניס לבלנדר בעצמכם. התזונאים מריעים בעיקר לאפשרות לשלב את הכרובית בתפריט במקום חלק מהפחמימות, מכיוון שבחברה המערבית - סופרייז סופרייז - ישנה נטייה לאכול יותר פחמימות ממה שהגוף צריך.

via GIPHY

אז מה יש בכרובית שכל כך טוב לנו? כוס אחת של כרובית טרייה מכילה 2 גרם של סיבים שתורמים לעיכול, 24 גרם של סידן שמחזק את העצמות, 2 גרם חלבון בונה שרירים, 51 גרם של ויטמין סי שמעודד את המערכת החיסונית, 5 גרם של פחמימות בשביל אנרגיה זמינה ועוד - חומצה פולית, ויטמין איי, ויטמין קיי ואשלגן.

הנה שישה יתרונות של הכרובית שישכנעו אתכם סופית:

1. היא תורמת לירידה במשקל

לכרובית ערך קלורי נמוך והיא מומלצת במיוחד כתחליף פחמימה עבור מי שסובל מסוכרת או כולסטרול גבוה. בנוסף לכך, היא מכילה לא מעט סיבים תזונתיים, התורמים לשמירה על המשקל בדרכים שונות; הם מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן ומונעים אכילת נשנושים - וגם מסייעים לווסת את רמת הסוכר בדם והאינסולין. 

2. מונעת מחלות לב וסרטן

כרובית שייכת לקבוצת ירקות ממשפחת המצליבים (יחד עם ברוקולי, כרוב ניצנים, קייל, בוק צ'וי ועוד). ירקות אלה מכילים תרכובות טבעיות שמגנות על כלי הדם ובכך גם תורמות לבריאות הלב. בנוסף לכך, מחקרים הראו כי תרכובות המצויות בכרובית יכולות למנוע התפתחות והתפשטות של גידולים סרטניים.

כרובית מטוגנת (צילום: Peredniankina, ShutterStock)
תחליף פחמימה בריא, דל קלוריות ומשביע|צילום: Peredniankina, ShutterStock

3. נלחמת בהזדקנות מואצת

מחקרים מסוימים הראו כי תרכובות בכרובית, כמו סולפוראפן (שהוא גם נוגד סרטן), יכולות להשפיע על גנים ולהאט את תהליך ההזדקנות. בנוסף לכך, תרכובות אחרות המצויות בכרובית מגנות על מערכת העצבים ומסוגלות להאט את ההתדרדרות הקוגניטיבית, המתרחשת ככל שאנו מזדקנים. 

4. היא בריאה לעצמות

אנחנו כבר יודעים שחלב הוא לא המקור הטוב ביותר עבור סידן, אבל מלבד סידן, הכרובית מכילה עוד מרכיבים שתורמים לבניית עצם כמו ויטמין C וויטמין K.

5. היא ניחנה בטעם נייטרלי שסופח טעמים אחרים. לכן אפשר לאכול אותה במיליון צורות ושילובים כמו תחליף אורז בסושי, פירה, תחליף בשר במאכלים מקסיקנים או תחתית לקישים, ואפילו אפשר לשלב אותה בקינוחים.

 וגם: למה אנחנו לא מדברים על הפרעות נפשיות?