אגוזי מקדמיה

מקורם במזרח אוסטרליה, שם הם גדלים על עצים שמגיעים עד לגובה של 18 מטרים. ב-100 גרם של אגוזי מקדמיה יש 720 קלוריות (לא מעט בכלל), נתון זה פחות מפתיע כשמבינים שהם מכילים 73 אחוז שומן. אבל לא באנו לבאס. רוב השומנים הם שומנים בריאים (לא רווים) – כ- 84 אחוז מהאגוז. המקדמיה מכילים סיבים תזונתיים וחומרים מזינים אחרים שחלקם מעודדים את העברת האותות בין העצבים לעיכול. לכן הם מקבלים את מקומם בפנתיאון של "אגוזים בריאים". ומשום שהם עתירי קלוריות - תיהנו מהם אבל במידה.

אגוזי ברזיל

האגוז הברזילאי צומח (כמובן) בברזיל על עצים ביערות גשם. הם מאופיינים בריכוז חלבון גבוה יחסית של 14 אחוז. אחוז השומן שלהם עומד על כ- 66 אחוז. האגוז הברזילאי בולט בעיקר במגוון המינרלים הרחב שהוא מכיל, אשר כוללים: סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ וזרחן. הם נחשבים כמקור הצמחי העשיר ביותר של סלניום אשר מחזק את קרום התא וחשוב לחיים בריאים.

אגוז ברזיל (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אגוז ברזיל|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אגוזי מלך

נחשבים לגיבורי בריאות אמיתיים. מקורם בסוריה שכנתנו. יש להם אחזו שומן שמגיע עד ל- 62.5 אחוז, הם נחשבים לעשירים בחלבונים ובפחמימות. באגוזי המלך ניתן למצוא חומצות שומן אומגה 3 בלתי רוויות בשיעור של 68 אחוז לפי נתוני אגודת התזונה הגרמנית. אגוזי המלך מסייעים להרחבת כלי הדם ומסייעים במניעת מחלות לב וכלי דם. מחקר שנערך על ידי ראסל ג'יי רייטר, חוקר מאוניברסיטת טקסס, מצא כי אגוזי מלך יכולים להאט את התקדמות סרטן השד.

לפרטים ורכישה של שעון הנינג'ה הרשמי של GARMIN>>

אגוזי לוז

אגוז נוסף שיש לו הרבה מה להציע הוא אגוז הלוז. הערך הקלורי שלו הוא 650 קלוריות ל 100 גרם, ותכולת חומצות שומן אומגה 3 בלתי רוויה עומדת על 78 אחוז. באגוז הלוז תכולת ויטמין B גבוהה, מה שמסייע למערכת העצבים, יכולת הריכוז וריפוי פצעים. מקורו של אגוז זה בקווקז ובאנטליה.

אגוזי פקאן

כפי שאפשר לנחש מהמראה שלהם, אגוזי פקאן הם קרובי משפחה של אגוזי המלך אך טעמם מתוק ועדין יותר. הם גדלים על עצים שמגיעים עד לגובה של 44 מטרים ומקורם בדרום ומרכז אמריקה. הם חולקים מספר תכונות עם אגוזי המקדמיה; ראשית, הקליפות שלהם קשות במיוחד ובלתי אפשריות לפיצוח ללא כלי עזר. שנית, יש להם אחוז שומן גבוה, בשיעור של כ-70 אחוז. למרות זאת, הם הרוויחו את מקומם ברשימה ביושר: רוב השומנים הם חומצות שומן בלתי רוויות אשר טובות ללב ולמחזור הדם וכאשר אוכלים אותם במידה, הם יכולים גם להוריד את לחץ הדם ואת רמות הכולסטרול. בנוסף, הם ידידותיים לעצמות בגלל המינרלים הרבים שהם מכילים, ומחזקים את השרירים והמוח מכיוון שהם מקור עשיר לחלבון ולויטמין B.

ערמונים

איש אינו יודע מהו מקורם האמיתי של הערמונים, אך סביר להניח שהם מגיעים מאזור הים התיכון. הערמונים עשירים בסיבים ידידותיים לבטן, הם מכילים רק 192 קלוריות ל- 100 גרם ו-2 אחוזי שומן בלבד. בנוסף, הם מקור טוב לפחמימות ואשלגן, מינרל זה שאחראי על מספר משימות חיוניות בגוף, במיוחד כאלה הקשורות לתאים ולחץ הדם. הערמונים מכילים גם ויטמין B וזרחן המחזקים את מערכת העצבים.

בוטנים

תכולת השומן שלהם היא כ-50 אחוז והערך הקלורי שלהם הוא 560 קלוריות ל 100 גרם. לבוטנים תכולת חלבון של כ-25 אחוז, מה שמציב אותם בראש ליגת החלבונים בקרב האגוזים הבריאים. זו אחת הסיבות שבוטנים הם בחירה טובה ומועדפת כל כך במטבח הטבעוני. בנוסף, בוטנים מכילים גם כמה סוגי ויטמינים B ו-E, ומורידים את רמות הכולסטרול בדם.

בוטנים (צילום: Golbay, Shutterstock)
בוטנים|צילום: Golbay, Shutterstock

אגוזי קשיו

אגוזי קשיו הם לא רק עדינים ומתוקים הם גם מייצרי אגוזים - הם למעשה בתי גלעין הגדלים על שיח סומאק במקום עץ אגוזים. אגוזי הקשיו משלבים את תכולת הקלוריות הגבוהה שלהם (575 קלוריות ל 100 גרם) עם מנה מרוכזת של פחמימות (33 אחוז) ומגנזיום (260 מיליגרם ל 100 גרם). כל אלה הפכו אותם לאהובים במיוחד בקרב חובבי הכושר: הפחמימות משפרות את הביצועים והמגנזיום מונע התכווצויות. הרמה הגבוהה במיוחד של טריפטופן באגוזי הקשיו היא נקודה נוספת לטובתו של האגוז הזה. טריפטופן הוא חומצת אמינו המגדילה ייצור של סרוטונין, אשר בתורו מווסת את התכווצות כלי הדם. בשילוב עם ויטמין B6 (הכלול גם באגוזי קשיו!) הטריפטופן גם עוזר להילחם בדיכאון.

אגוזי פיסטוק

פיסטוקים מספקים מנת אנרגיה חזקה (520 קלוריות ל 100 גרם) במיוחד והם בעלי תכולת מינרלים גבוהה, לרבות ברזל (7.5 מיליגרם) שחשוב למערכת החיסון ולהובלת החמצן בדם. הם מכילים גם כמות ניכרת של זרחן בונה עצמות (500 מיליגרם במאה גרם). על פי נתוני אגודת התזונה הגרמנית, לפיסטוקים השפעה חיובית על רמות השומנים בדם בשל  תכולת השומן בהם. יתרון נוסף ימצאו האימהות לעתיד מאחר ופיסטוקים מכילים רמות גבוהות של זרחן, מינרל חיוני להתפתחות העובר ברחם.

שקדים

שקדים באופן בוטני הם בתי גלעין, מה שהופך אותם לאגוזים "מזויפים". אבל זה לא הופך אותם לפחות בריאים או פחות פופולריים. הערך הקלורי הגבוה מאוד שלהם (575 קלוריות ל 100 גרם) מתאזן על ידי בונוסים תזונתיים רבים אחרים שהם מכילים. על פי המחקר האמריקני של "איגוד צריכת האגוזים" אכילת שקדים מפחיתה את הסיכון למות ממחלות לב וכלי דם. חוקרים מאוניברסיטת אסטון בברמינגהם הצליחו להוכיח שאכילת מנה אחת של 50 גרם שקדים ביום מפחיתה את לחץ הדם.

שקדים (צילום: Shutterstock)
שקדים|צילום: Shutterstock

 

הכתבה באדיבות חברת GARMIN שמציעה לכם את "GARMIN NINJA" - שעון הכושר הרשמי של התכנית נינג'ה ישראל, המאפשר מעקב אחר צעדים, מרחק, שריפת קלוריות וניתוח שינה – וכך לעמוד ביעדים האישיים היומיים ולצבור נקודות!

המידע בכתבה אינו מיועד להוות תחליף לייעוץ מקצועי - רפואי, אבחון או טיפול שיכולים להיעשות על ידי אנשי מקצוע בלבד. המידע מוגש באדיבות חברת GARMIN שאינה מנסה לאבחן, לטפל או לרפא כל מחלה גופנית או כל בעיה רגשית או נפשית.

הכתבה פורסמה לראשונה באתר של GARMIN.