גם אם אתם לפעמים שוכחים להקפיד על זה, אתם ככל הנראה יודעים שתזונאים ממליצים לצרוך לפחות חמש מנות של פירות וירקות ביום. אז אם אתם מתקשים לגוון ומחפשים פירות נוספים להוסיף לתפריט היומי שלכם, מתברר שאתם לא צריכים ללכת רחוק מדי. יש פרי אחד שאתם מכירים היטב, אבל שככל הנראה לא ידעתם כמה הוא מזין – אגסים.
למרות שנוטים לשכוח אותם ברשימות של הפירות הכי מזינים וטובים לבריאות, לאגסים דווקא יש המון יתרונות בריאותיים, ממאפיינים אנטי-אייג'ינג ועד לסיוע לירידה במשקל. הנה כל הסיבות להתחיל לאכול יותר אגסים:
הם עשירים בוויטמינים ובמינרלים
באגסים יש לא מעט ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן ונחושת – מינרל שלוקח חלק בתהליכים רבים ומגוונים בגוף ומסייע לתפקוד תקין של מערכות שונות בגוף. והדבר הכי טוב? אתם נהנים מערכים תזונתיים גבוהים וכמות קלורית נמוכה, של כ-100 קלוריות בלבד לאגס בינוני.
מכילים נוגד חמצון אנטי-אייג'ינג
אגסים מכילים נוגדי חמצון הנקראים פרוציאנידים, שהוכח במחקרים כי הם מסייעים להפחית נוקשות של רקמות בלב, מה שמסייע לו להזרים דם לגוף ולמעשה יכול למנוע מחלות לב וכלי דם, שמבוגרים רבים סובלים מהן. נוגד חמצון זה גם מפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL) ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב (HDL), אז למעשה הוא גם מפחית את הסיכון להתקף לב.
עוד ב-mako בריאות:
>> בן 31 הגיע למוקד בגלל הקאות – וזה מה שגילו
>> בלי ניתוחים ותרופות: "כך ירדתי מעל 40 ק"ג"
>> מגפת הקורונה: התעלומה הכי גדולה סביב המחלה
מפחיתים סיכון לשבץ
קוורצטין הוא נוגד חמצון המצוי בקליפה של האגס ונמצא כי הוא יכול להפחית דלקות בגוף וגורמי סיכון למחלות לב, כמו יתר לחץ דם ויתר כולסטרול, כלומר, אכילת אגסים יכולה בהחלט להפחית את הסיכון לשבץ. ממחקר שנעשה על 20 אלף משתתפים במשך כ-10 שנים, נמצא כי כל 25 גרם של פרי בהיר (כמו הבפנים של האגס) שנאכל מדי יום מפחית את הסיכון לשבץ.
עוזרים לירידה במשקל
כאמור, אגסים לא רק מעט קלוריות, הם גם עשירים במים ויש להם לא מעט סיבים תזונתיים. כל אלה הופכים את האגס לפרי מעולה לירידה במשקל. הוא מתוק, אך הסיבים התזונתיים שבו עוזרים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן, מה שהופך אותו לנשנוש מעולה, במיוחד עבור כל מי שמחפש משהו מתוק אחרי ארוחת הצהריים. סיבים תזונתיים גם תורמים לבריאות מערכת העיכול ולתפקודה – וכשמערכת העיכול יעילה יותר, כך יש סיכוי נמוך יותר לעלייה במשקל.
מפחיתים סיכון לסוכרת
אז נכון שמדובר בפרי מתוק, אבל הוא גם מכיל המון סיבים תזונתיים, שמאפשרים לגוף לפרק לאט יותר את הסוכרים שבו. התוצאה היא שאגס, למרות היותו פרי מתוק, אינו מקפיץ את רמת הסוכר בדם. זה יכול לעזור לכם לאזן את רמת הסוכר בדם ובכך גם להפחית סיכון לסוכרת מסוג 2. ממחקר תצפיתי שנעשה על 200 אלף אנשים, נמצא כי צריכת חמש מנות (או יותר) של פירות המכילים אנתוציאנין (המצוי באגסים אדומים), קשורה לסיכון מופחת ב-26 אחוזים לסוכרת מסוג 2.