מה משותף ללימון, חמאה, שמן קוקוס, קינמון והל? ובכן, מתברר שכולם נחשבים לתוספות לגיטימיות לקפה. קראתם נכון – יש אנשים ששותים את הקפה שלהם עם חמאה, אחרים עם לימון - כיוון שמיוחסים לשילובים הללו יתרונות בריאותיים שונים. אז אילו תוספות באמת מוסיפות יתרונות בריאותיים לקפה ואילו הן סתם פייק ניוז?

  >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם? 

קינמון

כמעט בכל בית קפה, בעמדת הסוכר והמכסים תוכלו למצוא גם קינמון. הוא לרוב יהיה איפשהו בפינה במיכל שניכר שכמעט אף אחד לא נוגע בו. ככל הנראה שגם אתם נוטים להתעלם מקיומו של הקינמון במרחב בית הקפה אבל מתברר שאתם מפספסים ובגדול. קינמון הוא תבלין מעולה להוסיף לקפה, שמוסיף אקסטרה טעם ובריאות למשקה. קינמון לא רק מוסיף מתיקות מעניינת, אלא גם יכול על הדרך לתרום לבריאות, שכן מיוחסות לתבלין סגולות שונות, משיפור המערכת החיסונית ועד להורדת לחץ הדם. ואם אתם שומרים על המשקל או סתם מקפידים על צריכה מופחתת של סוכר – קינמון יכול להיות תחליף מעולה לסוכר בקפה.

נמלים, קינמון (צילום: Leszek Glasner, Shutterstock)
מעולה למי שמפחית בצריכת הסוכר|צילום: Leszek Glasner, Shutterstock

חמאה

כן, קראתם נכון – יש אנשים שמוסיפים חמאה לקפה. התוספת המוזרה הזאת התפרסמה לראשונה אחרי שדייב אספרי, שהקים חברה המייצרת קפה עם חמאה, טען שהתוספת הייחודית הזו מספקת לגוף אנרגיה זמינה, שעוזרת לגוף לשרוף שומן בצורה יעילה יותר. השילוב הביזארי הצליח במיוחד בקרב אנשים שעשו דיאטת פליאו או את הדיאטה הקטוגנית – אבל האם זה באמת עוזר? ובכן, לא ממש. וזה אפילו עלול להזיק. אין הוכחה מדעית לכך שקפה עם חמאה אכן עוזר לשרוף יותר שומן בגוף. נוסף לכך, קפה בתוספת חמאה מכיל רמות גבוהות של שומן רווי, מה שיכול להוביל לעלייה ברמת הכולסטרול הרע בגוף. יש מומחים שאף מזהירים כי זה עלול להוביל לבעיות בלב.

הל

נחשב לתבלין "לגיטימי" יותר לקפה מאשר קינמון, כיוון שרבים אוהבים לשתות קפה שחור עם הל. בדומה לקינמון, הל מוסיף מתיקות ייחודית לקפה – וגם יכול להפוך את הקפה שלכם לבריא יותר. להל מיוחסות תכונות בריאותיות שונות. הוא מכיל נוגדי חמצון שעוזרים להפחית לחץ דם, אנטי-דלקתי, אנטי-בקטריאלי ועוזר למנוע בעיות בעיכול, כמו כיב קיבה. וכמו הקינמון, בשל המתיקות שלו הוא מעולה לאנשים שמנסים להימנע מצריכת סוכר.

עוד על נגיף הקורונה:
>> רופאים צרפתים: מצאנו תסמינים חדשים לנגיף
>> כך ניו זילנד הצליחה למגר את הקורונה
>> "המגפה תדעך כמעט לגמרי בתוך שבועיים"

שמן קוקוס

נשמע הזוי, אבל יש אנשים שמוסיפים שמן קוקוס לקפה שלהם. בדומה לטרנד החמאה, גם טרנד שמן קוקוס בקפה הגיע בעיקר מאנשים שצרכו תזונה קטוגנית. הסיבה לכך היא ששמן קוקוס מכיל סוג של טריגליצרידים שתורמים לתהליך הקטוזיס בגוף (מצב שבו הגוף שורף שומן לטובת אנרגיה, במקום לשרוף פחמימות). לשילוב של שמן קוקוס וקפה מיוחסים יתרונות בריאותיים שונים, ביניהם שיפור המטבוליזם, שיפור רמות האנרגיה, שמירה על בריאות המעיים ושיפור רמות הכולסטרול הטוב.

שמן קוקוס (צילום: shutterstock)
כתחליף לשמנים פחות בריאים ולא כתוספת|צילום: shutterstock

אך רוב היתרונות הללו מוטלים בספק. אז רוב הסיכויים שלא כדאי לכם למהר להוסיף שמן קוקוס לקפה שלכם. נוסף לכך, שמן קוקוס מכיל לא מעט קלוריות, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל. ובאופן כללי, שמן קוקוס מומלץ כתחליף לשמנים אחרים פחות בריאים ולא כשמן נוסף מעבר לכל השמנים הרגילים שאתם משתמשים בהם.

לימון

תתפלאו, אבל יש אנשים שמאמינים שתסופת של כמה טיפות לימון לקפה שלהם יכול לתת לו בוסט בריאותי. לקפה לבדו יש יתרונות בריאותיים שונים וגם ללימון, שמכיל לא מעט ויטמין C ונוגדי חמצון שעוזרים לשמור על תאי הגוף בריאים ומונעים מחלות שונות. בהתחשב בכך שרבים מאמינים כי מים עם לימון מסייעים לירידה במשקל (למרות שאין הוכחה מדעית לכך), זה הוביל כמה אנשים להגיע למסקנה ששילוב של לימון עם קפה יכול לשפר את מערכת העיכול ולתרום לשריפת קלוריות. אבל אין לכך הוכחה מדעית, כך שנראה שאין תועלת כלל במשקה המוזר הזה. ואולי טוב שכך. אבל אם זה טעים לכם - תבלו.