הוא אחד התבלינים הדומיננטיים ביותר במטבח, אך לא רבים מודעים ליתרונותיו הרבים של הג'ינג'ר. הג'ינג'רול והשוגאול הם חומרים המעניקים לו את החריפות האופיינית, הם אלה שתורמים לרבים מיתרונותיו. הנה כמה סיבות טובות לשלב אותו באופן קבוע בתפריט.


נלחם בזיהומים

כשהטמפרטורות צונחות והצינון מטריד אתכם, הג'ינג'ר הוא תרופה טבעית שתעזור לכם. הוא בעל תכונות מחממות שיכולות לעזור ולהמריץ את זרימת הדם, מה שעשוי לעזור לגוף להילחם בזיהומים בייחוד בתקופת החורף. במחקר שפורסם ב- Journal of Ethnopharmacology, נמצא שלשורש ג'ינג'ר טרי יש השפעה על עיכוב התפתחות נגיפי ה־RSV. נגיף זה גורם לזיהום בדרכי הנשימה התחתונות ואחראי בין היתר למחלת הברונכוליטיס ודלקת ריאות. רק שימו לב - מדובר בשורש ג'ינג'ר טרי. השורש המיובש פחות יעיל כפתרון לצינון.

מרגיע את מערכת העיכול

אם אתם סובלים מנפיחות, אי-נוחות בטנית או עצירות, הג'ינג'ר יכול להקל עליכם, וזאת באמצעות התרכובות הפעילות שבו המאיצות את התרוקנות הקיבה. הודות לאנזים זינגביין שהוא מכיל ויכולתו בפירוק חלבונים, הוא גם מפחית נפיחות וגזים.

מפחית כאבי מחזור

לג'ינג'ר יש השפעה נוגדת דלקת שגורמת לעיכוב פרוסטגלנדינים שמופרשים בזמן המחזור וגורמים לכאב. מחקרים שהשוו את השפעת הג'ינג'ר לתרופות נוגדות דלקת (מסוג NSAIDs) הראו שההשפעה שלו דומה להן.
בזכות החומרים האנטי-דלקתיים שבג'ינג'ר שנקראים ג'ינג'רולים, הוא יכול לתרום גם במקרים של מחלות ראומטיות כמו דלקת מפרקים שגרונית על ידי הפחתת דרגת הכאב ושיפור הנפיחות ויכולת התנועה.

קוצצים את הג'ינג'ר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כל כך הרבה יתרונות |צילום: אמיר מנחם, mako אוכל


עשוי להקל על בחילות

בעת נסיעה באוטו, צלילה בים או עבור נשים בהיריון - ג'ינג'ר יכול להיות מאוד יעיל נגד בחילות. תרכובות מסוימות שבו כמו שוגואל וג'ינג'רול, עשויות להפחית אותן על ידי האצת ריקון הקיבה וחסימת הנוירוטרנסמיטור סרוטונין מלהיקשר לקולטנים מסוימים במוח. אפשר לשתות תה ג'ינג'ר או להכין לבד מכפית של שורש טרי מגורד. בכל מקרה, אין לצרוך כמוסות מבלי להתייעץ עם רופא או תזונאי.

עשיר בוויטמינים ובמינרלים

אם תוסיפו ג'ינג'ר לתה או לתבשיל שלכם, תרוויחו שפע של ויטמינים ומינרלים כמו: אשלגן, מגנזיום, ויטמין C, ברזל, פולאט ואבץ.

מגן על הלב 

רמות גבוהות של סוכר בדם, לחץ דם ושומנים עלולים להגביר את הסיכון לפתח מחלות לב. מחקרים מראים שלאנשים שצורכים ג'ינג'ר באופן קבוע בתזונה שלהם, יש סיכוי נמוך יותר ליתר לחץ דם ולמחלות לב בהשוואה למי שלא צורך אותו. סקירה משנת 2018 שכללה 10 מחקרים על אנשים עם סוכרת מסוג 2 מצאה שתוסף אחד עד 3 גרם של ג'ינג'ר מדי יום במשך שישה עד 12 שבועות הוביל לשיפורים משמעותיים בפרופיל השומנים בדם ולירידה ברמות הסוכר.

מסייע בתהליך ירידה במשקל
סקירה שהתפרסמה בכתב העת Critical Reviews in Food Science and Nutrition בשנת 2019 שכללה 14 מחקרים, מצאה שתוסף ג'ינג'ר הפחית משמעותית את משקל הגוף ואת יחס המותניים לירכיים בקרב אנשים עם עודף משקל או השמנת יתר. חוקרים חושבים שג'ינג'ר עשוי לעזור לירידה במשקל על ידי שיפור שריפת השומנים, עיכוב ספיגת השומן במערכת העיכול, דיכוי תחושת הרעב והגברת הפרשת האינסולין מהלבלב.

 

שיר אלפי היא דיאטנית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת