הבננה שמככבת בימים אלה על המדפים, משווקת רוב ימות השנה, אך בימים אלא היא ממש בשיא עונתה ולכן היא במיטיבה. אם לא ידעתם, מדובר באחד מסוגי הפירות העשירים ביותר ברכיבי מזון שונים שתורמים לבריאות. הנה כמה סיבות מצוינות לאכול אותה באופן קבוע.
תורמת להגנה החיסונית בחורף: הבננה מכילה ויטמין C שמומלץ לשמירה על הגוף בחורף ולצמצום הסיכון לחלות במחלות שונות.
מונעת התכווצויות שרירים: הבננה עשירה מאוד באשלגן, מינרל חשוב לתפקוד כלל מערכות הגוף, ומסייע בייחוד לשמירה על לחץ דם תקין ולתפקוד תקין של השרירים. אם אתם סובלים מהתכווצות שרירים ברגליים - נסו לאכול אותה, זה עשוי לעזור. בננה גדולה מכילה כ – 620 מ"ג אשלגן.
עשירה במינרלים: בנוסף לאשלגן, הבננה מכילה גם מגנזיום, נחושת וכמויות קטנות של סידן, ברזל ואבץ – כל אלה חשובים לבריאות הגוף, לשמירה על העצמות, לתפקוד מערכות העצבים והשרירים, ליצירת המוגלובין ועוד .
עשירה בוויטמינים: למשל: תיאמין – ויטמין חיוני לתפקוד מערכת העצבים והעיכול ולשמירת מתח השרירים, ריבופלאבין ו-6B המעורבים בתהליכי חילוף חומרים של כל אבות המזון; וחומצה פולית, החיונית לתהליכי התפתחות, רבייה, ליצירת תאי דם ועוד.
תורמת לעיכול תקין: הבננה עשירה בסיבים תזונתיים, החיוניים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. אגב, בננה בשלה כלל אינה גורמת לעצירות, והיא אפילו מומלצת מאוד כדי להקל על הסובלים ממנה. כמו כן היא עשויה לעזור גם לסובלים מצרבת.
מעולה לסובלים מדיכאון: הבננה מכילה חומצה אמינית בשם טריפוטופן, שהיא למעשה חומר מוצא לסרוטונין, אשר ידוע בתרומתו לשיפור מצב הרוח.
מתאימה לשילוב בדיאטה: בננה ממוצעת מכילה כ-92 קלוריות והיא תורמת לתחושת שובע ממושכת. לכן, היא תשתלב מצוין בכל תפריט של שומרי משקל.
משפרת ערנות: צריכת בננה בארוחת הבוקר או בארוחת עשר בבית הספר תשפר במידה ניכרת את רמת הערנות והאנרגיה, ותסייע להצלחה בלימודים.
הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת