הפפאיה היא פרי טרופי שמקורו במרכז אמריקה ומקסיקו. זהו סוג של עץ, ובהגדרתו הבוטנית הוא בכלל עשב. הוא צנום וגבוה, נושא פירות גדולי ממדים ויפים. כשפירותיו עדיין בוסריים צבעם ירוק וכשהם מבשילים הם הופכים צהובים מבחוץ ומבפנים עם גרעינים שחורים במרכז. הפפאיה ניתנת לשילוב בסלטים טריים רבים ובשלל מאכלים, וכמובן משמשת כחטיף בריאותי מתוק ומרענן בכל עת. שמרו אותה חתוכה במקרר וכך לא תתפתו לצרוך נשנושים מתוקים עתירים בסוכר ובשומן. הנה כמה סיבות טובות לרוץ לחפש פפאיה אצל הירקן, שנייה לפני שהקיץ נגמר.

מפחיתה סיכון למחלות קשות: הפפאיה עשירה בנוגדי חמצון ובכללם בטא קרוטן.  רכיבים אלה תורמים להפחתת הסיכון למחלות לב, למחלות נוירולוגיות ועוד. הפפאיה מכילה כימיקלים מסוג פפאין שנמצאו יעילים בבדיקות מעבדה בעיכוב התפתחות תאים ממאירים ואשר הביאו לשיפור בתאים החולים. בנוסף, היא מכילה ויטמין C בכמות גבוהה אשר ידוע כנוגד חמצון ודלקות רב עוצמה.

אישה מרכיבה משקפיים (צילום: Romanets, shutterstock)
מעולה לראייה|צילום: Romanets, shutterstock

טובה לראייה ולגדילה: הבטא קורטן שהפפאיה מכילה הוא נוגד חמצון חשוב, המשמש כמקור העיקרי לוויטמין A אשר חיוני לראייה  תקינה, לשמירה על תפקוד מערכת החיסון, לגדילה תקינה , לשמירה על בריאות העור ולהפחתת הסיכון למחלות ממאירות.

בריאה ללב: הפפאיה עשירה מאוד באשלגן – מינרל הבריא לבריאות הלב והשרירים ואחראי על תהליכים רבים בגוף, לרבות המטבוליזם שלנו. כמו כן הוא קשור להעברת מידע עצבי , סיוע בתהליך התכווצות שרירים ועוד.

אוכלים סלט במסעדה (צילום: שאטרסטוק)
תורמת לעיכול תקין ולתחושת שובע|צילום: שאטרסטוק

מסייעת להשגת תחושת שובע ולמערכת עיכול תקינה: הפפאיה עתירה בסיבים תזונתיים החיוניים מאוד לאוכלוסיית חיידקי המעי שלהם השפעה רבה על היבטים רבים בבריאות שלנו, לרבות תפקוד מערכת החיסון. סיבים אלה תורמים להשגת תחושת שובע ממושכת ומסייעים ליציאות תקינות.

 

הכותבת היא הדר שטיינווג, דיאטנית קלינית של הכללית במחוז צפון