נניח (ונשאיר בצד את הבריאות התזונתית לרגע) שהיום החלטתם לאכול המבורגר ששוקל 300 גרם. האם ייתכן שמחוגי המשקל שעליו תעלו בסיום הארוחה יראו שהשמנתם יותר ממספר זה?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ובכן, לאחר שכל מי שאנחנו מכירים התחבט בשאלה ארוכות, פנינו למומחה שלנו, ולא נשאיר אתכם במתח: "התשובה היא לא", מסביר ד"ר אייל שרגל, מנהל המרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט. והנה ההסבר המלא שלו:

"ראשית, מבחינת חוקי הפיזיקה זה פשוט לא אפשרי להכניס לגוף מזון במשקל מסוים ומיד לאחר מכן למדוד תוספת גדולה מזו במשקל. מעבר לכך, גם לאחר שהמזון עובר את כל תהליך העיכול, הגוף אוגר את האנרגיה העודפת שקיבל ממנו ברקמת השומן. כך שגם אם נצא מנקודת הנחה תאורטית שכל האנרגיה במזון שנכנס לגוף עודפת ושכל הגרמים או הקלוריות מהמזון יצטברו בגוף בצורת שומן (מה שלא קורה לעולם) – גם במקרה הזה בפועל לא נוכל לעלות במשקל יותר ממה שאכלנו.

עוד ב-mako בריאות
>> איך הרסנו את המערכת החיסונית של הילדים שלנו
>> מגפה? בשבועות האחרונים נרשמה התפרצות שעלת
>> הסלפי שהסעיר את הרשת וחולל שינוי בעולם 

נוסיף לזה את העובדה שהתכולה הקלורית בגרם שומן במזון שווה לתכולה הקלורית בגרם שומן בגוף. ליתר דיוק: כל תוספת של גרם שומן בגוף (כלומר עלייה במשקל הגוף בגרם שומן) מתקבלת כתוצאה מאגירה של 9 קלוריות. ואם נחזור לדוגמת ההמבורגר - כדי להוסיף למשקל הגוף 300 גר' (שוב, בהנחה שהתוספת היא בשומן) צריך לאכול ארוחה שמכילה מעל 2,700 קלוריות.

מעבר לכך, מבחינה מעשית הקלוריות בגוף משמשות גם לשימור חום הגוף שלנו, לתנועה ולפעילויות מטבוליות שונות שנדרשות לקיום הבסיסי שלנו, כך שבכל מקרה תמיד הכמות שתתורגם למשקל תהיה קטנה יותר מזו הנכנסת לפה. וזה עוד לפני שבכלל הזכרנו את מה שיוצא בשירותים - פעולה שמפחיתה אף יותר את משקל המזון ש'נשאר' ויכול להפוך לשומן לגוף".