אבוקדו הלך ונעשה פופולרי יותר ויותר בשנים האחרונות – ויש לכך כמה סיבות טובות. מדובר בפרי בעל טעם ייחודי, בריא ומגוון שמשתלב במנות רבות ושונות. ייתכן שגם היותו פוטוגני במיוחד גם תרמה לכך, עם השימוש ההולך וגובר באפליקציית האינסטגרם לפרסום תמונות של מנות אוכל. לפי מגזין "ווג" הבריטי, בשנת 2017 עלו מדי יום לא פחות מ-3 מיליון תמונות חדשות של אבוקדו לרשת החברתית. אבל מתברר שאפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו לא רק בצורתו הטבעית, אלא גם בשמן שלו. אספנו לכם כמה סיבות טובות להתחיל להשתמש בשמן אבוקדו:

 עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

מפחית סיכון למחלות לב וכלי דם

מחקרים שונים שנעשו בנושא מצביעים על יתרון של שמן אבוקדו בכל הנוגע לבריאות הלב. נמצא כי שמן אבוקדו יכול לעזור להפחית את רמות הכולסטרול מסוג LDL (הכולסטרול "הרע") ולהעלות את רמת הכולסטרול מסוג HDL (הכולסטרול "הטוב"). נוסף על כך, נמצא כי שמן אבוקדו יכול לסייע להפחית את רמת הטריגליצרידים (שומנים) בדם. רמה גבוהה של טריגליצרידים היא גורם סיכון למחלות לב וכלי דם. אמנם מרבית המחקרים שנעשו בנושא התמקדו בהשפעה של שמן אבוקדו על חיות מעבדה ולכן קשה עדיין לדעת עד כמה ההשפעה תקפה גם לבני אדם, אך ניתן לשער שהשפעה דומה יכולה להימצא גם בבני אדם.

צנים עם אבוקדו (צילום:  Elena Veselova, shutterstock)
הפרי פוטוגני, אבל השמן בריא|צילום: Elena Veselova, shutterstock

עשיר בנוגדי חמצון

שמן אבוקדו מכיל נוגד חמצון עוצמתי שנקרא לוטאין, הנחשב טוב במיוחד לבריאות העיניים. מחקרים מצביעים על כך שצריכת מזונות המכילים לוטאין יכולה להפחית את הסיכון לקטרקט ולניוון מקולרי, מחלות עיניים שמתפתחות עם הגיל. נוסף על כך, נוגדי חמצון עוזרים להילחם ברדיקלים חופשיים הגורמים לנזקים בגוף. בכך, הם יכולים לעזור למנוע מחלות כרוניות שונות.

עוזר לספיגת חומרים מזינים בגוף

ישנם חומרים מזינים מסוימים המגיעים מן המזון שאנו אוכלים, שזקוקים לשומן כדי להיספג טוב יותר בגוף, כמו חלק מנוגדי החמצון המצויים בירקות ובפירות, כמו קרוטנואידים. וזאת סיבה מספיק טובה להשתמש יותר בשמן אבוקדו בסלט.

שמן אבוקדו (צילום:  Gayvoronskaya_Yana, shutterstock)
צילום: Gayvoronskaya_Yana, shutterstock
 עוד ב-mako בריאות:
>> למה יש לנו כל הזמן פיפי? אולי זה יפתיע אתכם
>> מומחים מזהירים: תסמיני הקורונה השתנו
>> הופתענו: רק אל תעשו את זה לפני סקס

טוב לבריאות העור

חומצות השומן בשמן אבוקדו תורמות לשיפור בריאות ומראה העור. אמנם נעשו רק מחקרים מצומצמים בנושא, אך עד כה נמצא כי תכשירים המכילים שמן אבוקדו מפחיתים תסמינים של פסוריאזיס ותורמים להחלמה של פצעים בעור.

שומן בריא

שמן אבוקדו מורכב ברובו מחומצה אולאית, חומצת שומן חד בלתי רוויה שמצויה גם בשמן זית ונחשבת למקור בריא של שומן. נוסף על כך, שמן אבוקדו מכיל אומגה 6 ואומגה 3 וגם כ-12 אחוזים של חומצות שומן רוויות וכ-13 אחוזים של שומן רב בלתי רווי. למרות שמדובר בשומן מהסוג הבריא יותר, הוא מכיל לא מעט קלוריות ולכן עדיין מומלץ לצרוך במתינות, כמו כל שמן אחר שאתם משתמשים בו.

עשוי למנוע מחלת חניכיים

מחקרים מצאו כי תמצית המורכבת משילוב של שמן אבוקדו ושמן סויה יכולה לעזור למנוע מחלת חניכיים. התסמינים של המחלה כוללים אדמומיות ודימום בחניכיים, ריח רע מהפה ובמקרים מסוימים היא יכולה אף להוביל לנשירת שיניים.