הטיפול הנפוץ ביותר לאלרגיות עונתיות הוא באמצעות תרופות מסוג אנטיהיסטמינים. היסטמין הוא תרכובת אורגנית, הקשור למערכת החיסון. תגובה אלרגית, כמו גם אסתמה, מתרחשת כאשר יש עודף של היסטמינים בגוף. תרופות מסוג אנטיהיסטמינים למעשה חוסמות את קולטני ההיסטמין בגוף והן לרוב משמשות כטיפול לטווח קצר, להקלת תסמינים כמו התעטשויות וגודש באף. בעוד שאנטיהיסטמינים נחשבים יעילים, הם לא הדבר היחיד שיכול לעזור לכם עם האלרגיות. בנוסף לטיפול תרופתי, אתם יכולים להקל את תסמיני האלרגיה בדרך נוספת ודי פשוטה – שינוי תזונתי.
לפי מאיה פלר, דיאטנית קלינית המבוססת בברוקלין, אפשר להפחית באופן משמעותי את תדירות וחומרת תסמיני האלרגיה בעזרת תפריט מותאם. לא רק בעזרת הימנעות ממזונות שיכולים לעורר אלרגיות, כמו ביצים, אגוזים, בננות, תפוזים, דגים, אגוזים וכו' – אלא גם על ידי הוספת מזונות מסוימים שיכולים להקל את התסמינים.
עוד ב-mako בריאות:
>> רופאים חושפים: זה המקרה הכי מדהים שנתקלתי בו השנה
>> מודל קנדי מגלה: מה עדיף - סגר כללי או סגרים מקומיים?
>> בעקבות מירית הררי: אלה התסמינים של סרטן הלבלב
פלר ממליצה במיוחד על סלק, אותו היא אוהבת לשלב בשייק הבוקר שלה. "סלק יכול לעבוד כאנטיהיסטמין שמדכא דלקת, כיוון שהוא עשיר בנוגד חמצון מסוג בטלאין. מחקרים מצביעים על כך שצריכה ממושכת של בטלאינים יכולה להיות בעלת אפקט מגן מפני עקה חמצונית", הסבירה לאחרונה פלר ל-well+good. עקה חמצונית הוא מצב שבו יש חוסר איזון בין הרדיקלים החופשיים בגוף לבין נוגדי החמצון. הצטברות של רדיקלים חופשיים יכולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות, כמו גם לעודד מצבים דלקתיים כרוניים וביניהם אלרגיות.
>> לא רק בוטנים וחלב: המזונות שאתם עלולים להיות אלרגיים אליהם
פלר מספרת כי היא סבלה מגודש באף ובאוזניים והרגישה אי נוחות משמעותית. אז היא ניסתה לשלב סלק בשייקים שלה, להפחתת הדלקת. ונראה שזה בהחלט עזר. אבל לא רק סלק יכול לעזור לאלרגיות שלכם, פלר ממליצה גם על צבר ופיטאיה. אבל מובן שאתם יכולים להוסיף גם פירות וירקות אחרים שעשירים בנוגדי חמצון, כמו פירות יער (ובעיקר אוכמניות) וברוקולי. גם זרעי פשתן נחשבים למפחיתי דלקות.