כשחושבים על המטבח הישראלי, יש מאכלים שהם בגדר קונצנזוס, וזה כבר מזמן לא רק פלאפל עם טחינה. כולנו גדלנו על גבינת הקוטג' האהובה ואין ספק שהיא אחד המוצרים שאפשר למצוא כמעט בכל בית בישראל. האמת, קוטג' היא בכלל לא גבינה ישראלית - שורשיה הם בארצות הברית של אמצע המאה ה-19, אך באף מדינה היא לא פופולרית כמו בישראל. אז מה יתרונותיה?
- תורמת למצב רוח טוב יותר
בזכות כמות יפה של ויטמין 12B. אם אתם אוכלים כל יום חצי גביע, אתם מספקים לגוף שלכם כ-0.9 מק"ג של הוויטמין. זה אולי לא נשמע הרבה, אבל הערך היומי המומלץ הוא 2.4 מק"ג לאנשים בוגרים, כך שחצי גביע מספק כ-40 אחוז מהדרישה המומלצת. ולמה זה חשוב? צריכה מספקת של ויטמין 12B עוזרת לווסת דיכאון כיוון שהוא תורם לתפקוד נוירולוגי תקין. ויטמין זה הכרחי לתפקוד קוגניטיבי בריא, כמו גם לבריאות העצבים ותאי הדם. רמות נמוכות שלו עלולות להוביל לעייפות, דיכאון, חולשת שרירים וגם אובדן זיכרון. - שומרת על בריאות העור והעיניים
קוטג' מכיל ויטמין 2B, שידוע גם בשם ריבופלאבין. הוויטמין הזה פחות מוכר מוויטמין 12B, אבל הוא אחד הוויטמינים החשובים ביותר לגוף כיוון שהוא מסייע לפרק חלבונים, שומנים ופחמימות לייצור אנרגיה. בין השאר, הוא דרוש לייצור תאי דם אדומים ומניעת אנמיה, שמירה על בריאות מערכת העצבים, העור והעיניים וכך מפחית סיכון לנשירת שיער, עור סדוק, מניעת קטרקט ורגישות לאור. - משביעה לזמן ארוך
גבינת הקוטג' עשירה בחלבון. בגביע קוטג' 5% יש 27 גרם חלבון, כ-40% מצריכת החלבון היומית המומלצת לאדם ממוצע במשקל 70 ק"ג. רוב החלבון בה הוא קזאין. הגוף שלנו מעכל אותו לאט יותר מאשר חלבון מי גבינה, ולכן השובע שמתקבל נמשך זמן רב יותר. - תורמת לעלייה במסת השריר ושיפור ביצועים ספורטיביים
מתאמנים? חלבון הקזאין לא רק יתרום לכם לשובע ממושך, הוא גם הפתרון המושלם לשיפור תהליך השיקום וריפוי השרירים במהלך הלילה. חלק ניכר מהתאוששות תאי השריר לאחר פעילות גופנית מתרחשת במהלך השינה, והספיגה האיטית של הקזאין במערכת העיכול תורמת לאספקה ממושכת של החלבון לאורך זמן.
>> 10 עובדות על סידן - תעזור להגביר את קצב חילוף החומרים
קוטג' מכיל סלניום, מינרל נוגד חמצון שחיוני בשמירה על תפקוד תקין של בלוטת התריס (שתורם בשיפור קצב חילוף החומרים), מערכת הרבייה והתפקוד הקוגניטיבי, וגם מניעה של מחלות לב וכלי דם ואפילו כמה סוגי סרטן. כוס קוטג' תספק כ-58% מהערך היומי המומלץ של סלניום. - עצמות חזקות יותר
גבינת קוטג' היא גם מקור מצוין לסידן. גביע קוטג' 5% מכיל 250 מ"ג סידן, רבע מהצריכה היומית המומלצת לאנשים בוגרים. למה לנו סידן? כדי לשמור, בין היתר, על ויסות קצב הלב, קרישת הדם, כיווץ שרירי הגוף וגם שמירה על בריאות הציפורניים, העור והעצמות. אם הגוף לא מקבל מספיק סידן, הוא ייקח את הסידן מהעצמות, ולאורך זמן יגרום למצב של דלדול העצם. נוסף לכך, ככל שאנחנו מתבגרים, ריכוז הסידן נוטה לרדת כיוון שהסידן משתחרר מהגוף דרך הזיעה והצואה.
שיר אלפי היא דיאטנית בכירה של כללית במחוז דן – פ"ת