יש סיבה למה פופקורן הוא אחד הנשנושים הכי פופולריים בעולם; רק הריח שלו ממכר, הוא קליל ובעל מרקם שהוא גם רך וגם קראנצ'י במידה. מה שמעניין לגבי פופקורן, זה שהוא יכול להיות אחד הנשנושים הכי בריאים וגם הכי לא בריאים שתבחרו. הסיבה לכך טמונה בכך שערכו התזונתי של הפופקורן יכול להשתנות באופן משמעותי בהתאם לאופן הכנתו. ככל שיהיה מתובל פחות, כך יהיה בריא יותר. ככל שתוסיפו לו יותר מלח וחמאה, כך יהיה פחות בריא.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מה שקורה כשאוכלים יותר מדי פופקורן בגרסתו הלא בריאה
פופקורן עלול להכיל כמויות משמעותיות של נתרן (מלח) ושל שומן רווי (חמאה). ואם תצרכו יותר מדי פופקורן בתצורות הללו, זה עלול להשפיע על הבריאות שלכם.
צריכה מוגזמת של נתרן יכולה להוביל ליתר לחץ דם (מחלה מסכנת חיים), מעלה את הסיכון לשבץ ועלולה לתרום למחלות לב וכלי דם. מחלות אחרות שיכולות להתפתח כתוצאה מצריכה גבוהה של נתרן כוללות גם סרטן קיבה ואי-ספיקת כליות. לפי משרד הבריאות, ההמלצה לצריכת נתרן למבוגרים עומדת על כ-1,500 מ"ג ליממה - ולא יותר מ-5-6 גרם מלח ביום. לכן חשוב להקפיד להמליח בעצמכם את הפופקורן ולוודא שאתם לא מגזימים עם המלח.
חמאה מכילה שומן רווי - היכול לגרום לעלייה ברמת הכולסטרול "הרע" (LDL) בדם - ועלייה ברמת הכולסטרול יכולה להוביל למחלות לב וכלי דם. זה אומר שאם אתם מעדיפים את הפופקורן שלכם עם הרבה חמאה, אתם לאט לאט עלולים להעלות את הסיכון שלכם להתקף לב ומחלות לב אחרות.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
אבל יש גם צדדים חיוביים לפופקורן
לפופקורן יש גם כמה יתרונות בריאותיים מובהקים. ראשית, הוא מכיל סיבים תזונתיים רבים, שחשובים לשיפור מערכת העיכול, ליציאות בריאות יותר, לתחושת שובע ממושכת ולשמירה על המשקל. נוסף על כך, פופקורן מכיל נוגדי חמצון שנקראים פוליפנולים. פוליפנולים לא רק תורמים לבריאות המעיים, הם גם שומרים על כלי הדם ובכך יכולים לעזור להפחית סיכון לבעיות לב וכלי דם והם גם אנטי-דלקתיים. רק אזהרה אחת חשובה: צריכה מוגזמת של מזון שמכיל סיבים תזונתיים יכולה להוביל לנפיחות, גזים וכאבי בטן, כך שתמיד כדאי לצרוך פופקורן במתינות, גם בגרסתו הבריאה יותר.