אחד מתחביב הילדים המזוהים ביותר עם ל"ג בעומר הוא כידוע צליית מרשמלו על האש. אחרי שתפוחי האדמה קיבלו צבע של פחם, הילדים (נו טוב, וגם חלק מהמבוגרים) מחכים לגולת הכותרת המתוקה. אבל מסתבר שהמאכל האהוב הזה יכול לעלות לילדים שלכם בכל כך הרבה נזקים - לגוף ולשיניים.
"אני מניחה שאם ההורים היו מודעים לכמות הרכיבים המזיקים שמצויים בו, הם היו חושבים פעמיים לפני שהיו מציעים אותו לילדיהם", אומרת אולגה רז, פרופ' למדעי התזונה אוניברסיטת אריאל והדיאטנית הקלינית. "בין היתר, המאכל המתוק להפליא הזה מכיל כמות נאה של סוכר, עמילן תירס וגם חלבון ביצה. הג'לטין שבו התורם למרקמו החלק, מוקצף בעזרת אוויר, ובד"כ נהוג להוסיף לו גם צבעי טעם וריח – לרוב לבן וורוד. בקיצור, בריא זה לא".
גם ד"ר מלאק אבו ריא, רופאת שיניים ממש לא מתלהבת מהמסורת המתוקה: "מרשמלו יכול להיות אחד הממתקים הטעמים אבל הוא גם אחד הגרועים לשיניים. הוא יכול ממש להידבק אליהן, מה שעלול לגרום להיווצרות מצע לחיידקים. ללא הגיינת פה טובה, הוא עלול לגרום לחורים בשיניים במהירות מפתיעה".
בשורה תחתונה, גם בל"ג בעומר כדאי למצוא תחליף טוב יותר למאכל המתוק. המלצה שלנו - לכו על פירות ואולי תתחילו מסורת חדשה.