"תופעת הצלוליט היא הצטברות של תאי שומן ברקמות שמתחת לעור היוצרת מראה עם משקעים בעור. הצלוליט מופיע לנו בעיקר באזורי הירכיים. התופעה מהווה בעיה אסתטית וכדי להימנע או לשפר את המצב מומלץ כמובן לאכול כמה שפחות שומן אך גם לעשות תרגילי כושר נקודתיים", אומר לנו מנהל חדר הכושר ב-VIM מתחם הספורט והבריאות, ניסים אדרי. מלבד תזונה נכונה ושילוב של אימון אירובי, הנה כמה תרגילים שמומלץ לעשות יום כן, יום לא. התוצאות, כך הוא מבטיח, יגיעו.
תרגיל ראשון: סקוואט על רגל אחת.
מתחילים בישיבה על הכיסא, כאשר רגל אחת עומדת על הרצפה והשנייה מורמת באוויר. כעת מיישרים ומכופפים את הרגל המונחת על הרצפה. שומרים על גב זקוף כשהישבן נוגע בכיסא נגיעה קלה. (12-15 חזרות על כל רגל)
דגש: הברך צריכה להיות מעל הקרסול, ולא קורסת פנימה.
תרגיל שני: לאנג׳ (LUNGE) בהצלבה.
רגל אחת קדימה, והשנייה לאחור בהצלבה. הברך הקדמית כפופה ב-90 מעלות ומעל הקרסול. מעבירים משקל אל הרגל הקדמית ועוברים לעמידה על רגל אחת ושוב חוזרים על התרגיל ( 12-15 חזרות)
דגש: הברך צריכה להיות מעל הקרסול ולא קורסת פנימה.
תרגיל שלישי: עלייה על המדרגה.
רגל אחת מונחת על מדרגה או ספסל בגובה של 35-45 ס"מ מהרצפה וכפופה ב- 90 מעלות מעל הקרסול. כעת מעבירים משקל אל הרגל שעל הספסל, ועוברים לעמידה על הספסל על רגל אחת ( 12-15 חזרות דגש ברך מעל הקרסול ולא קורסת פנימה) .
תרגיל רביעי: סקווט (SQUAT) בעמידה.
רגליים מקבילות, ויורדים לאט למצב הדומה לישיבה על כסא, כאשר הברכיים לא עוברות את הקו של קצות האצבעות. הידיים באות קדימה על מנת לשמור על שיווי משקל וגב נשאר ישר וזקוף, המבט כל הזמן קדימה - עולים עד הסוף לעמידה זקופה תוך כיווץ הישבן כל הדרך.
דגש: לא להתכופף מטה, הירידה באה מהרגליים, העלייה דרך כיווץ הישבן.
*אופציה נוספת: פושקים רגליים לפישוק רחב מאוד, כפות הרגליים פונות כלפי חוץ, יורדים שוב עם הישבן לאחור, עוצרים למטה, מכווצים את הישבן ועולים עד הסוף.
תרגיל חמישי: לאנג׳ (LUNGE).
רגל אחת קדימה, השנייה לאחור. יורדים לאט למטה עד שמגיעים לזווית של כ-90 מעלות בשתי הברכיים, ועולים לאט דרך כיווץ הישבן. חשוב לשים לב למרחק סביר בין הרגליים המאפשר 90 מעלות בברכיים ולוודא שהירידה היא מטה ולא קדימה (מחשש לעומס על הברך).
תרגיל שישי: שכיבה על הצד.
נשענים על האמה, שומרים על גב ישר וישבן מכווץ. מניפים רגל אחת לאוויר תוך שמירה על גוף אנכי לרצפה (לא נשענים לאחור אלא על צד הגוף). בתנועות קטנות ומהירות מורידים כמעט חזרה על הרגל השנייה ומרימים שוב. חשוב לשים לב שנשענים כל הזמן מעט קדימה ולא לאחור על מנת להדגיש את הישבן הצידי.