מגפת הקורונה שהתפשטה ברחבי העולם, הובילה לאימוץ סגנונות חיים שונים מאלה שהיו מוכרים לנו עד תחילתה. בין היתר, הבנו שאפשר לקיים פגישות עבודה גם בזום, להתייעץ עם הרופא מרחוק ואפילו להתאמן און-ליין. גם פעילויות ה"אאוט דור" זכו לחשיפה חסרת תקדים, ורבים הבינו שלכושר באוויר הפתוח יתרונות רבים שלא בהכרח נמצאים בחדר הכושר הסגור.
לפי התחזיות בתחום הכושר, נראה כי גם שנת 2023 צפויה להציע מגוון טרנדים ושיטות אימון סוחפות, אם כי אולי זה גם המקום לציין שלא בהכרח מה שאופנתי או מהיר אכן תמיד עובד. אז מה צפוי לנו בשנה הבאה עלינו לטובה?
מיינדפולנס
מסתבר שאפשר לאמן את הנפש דרך הגוף. היום יותר מתמיד נראה כי הבריאות הנפשית תופסת מקום מרכזי בסדר העדיפויות הציבורי, ומה שעומד לתפוס מקום מכובד בשגרת האימונים שלנו הם אימונים המעניקים ביטוי לנשימה, למודעות פנימית וליכולת לנהל מתחים. אנחנו צפויים לראות יותר סגנונות חדשים של יוגה בעצימות שונה, הפונה לקהלים שונים, שיעורי פילאטיס, ריקוד ואפילו אימוני נשימה שצפויים לזכות לבמה מרכזית. שעורים אלה יעניקו למתאמנים תחושה של ערך נוסף מעבר לכושר, יהיו פתוחים לכולם ויאפשרו תחושת סיפוק שתאפשר להתמיד בשעורים לאורך זמן.
אימונים קבוצתיים באווירה קהילתית
אימונים בקבוצות קטנות ומועדוני הבוטיק יהפכו למקום מפגש חברתי המאפשר מפלט משותף מהשגרה הלוחצת. הנסיעה לאימון קבוע עם קבוצת אנשים מוכרת שחולקת ערכים משותפים היא סיבה נוספת לבחור ולהשקיע את זמן הפעילות האישי באופן מהנה ומספק יותר.
אימוני ריצה משולבי טכנולוגיה
הכלים הטכנולוגיים שרכשנו בתקופת הקורונה מאפשרים לרבים להמשיך ליהנות מהם. חברות הספורט הטכנולוגיות מוציאות למדפים כלים מדהימים לריצה בחוץ, עם שעונים חכמים משולבים בתוכניות ריצה מובנות המתאימות לרמות כושר שונות, מסכי מגע גדולים יותר, אפשרויות של זיהוי אוטומטי של סוג הפעילות הרלוונטית וחיי סוללה ארוכים במיוחד. ריצה והליכה ימשיכו להיות פעילות מרכזית בחיינו שיאפשרו לנו לצאת לפעילות באופן עצמאי, להאזין לפודקאסטים אהובים ובעיקר – נוכל ליהנות מהן בכל עת שרק נרצה.
אימון היברידי
אימון כזה משלב מספר אלמנטים בסשן אחד – ריצה, תרגילי כוח, רכיבת אופניים ועבודה על שרירי הליבה. כל זאת לצד תאורה מתחלפת התומכת בקצב ויוצרת אווירה מסיבתית ובשינוי המקצבים. המכשירים משולבים באמצעים למדידת מרחקים, עצימויות ותוכניות מהירות גם בתוך הסטודיו.
לסיכום, לא חשוב לאיזה אימון אתם מתחברים ואיזו טכנולוגיה בחרתם לאמץ, הכי חשוב שלא תוותרו על שילוב של כושר גופני בחייכם.
הכותב הוא עומר רוזנברג, מנהל בית הספר להכשרות מדריכים NEXT FITNESS